Turgut Altınok: 'Ankara'da kırılan mermerin tamirini yapamayan bir yönetim var'

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, "Şu anda Ankara'da kaldırımların bakımı yapılamıyor. Maalesef kırılan mermerin, taşın, tamirini yapamayan bir büyükşehir belediye yönetimi var" diyerek Mansur Yavaş’ı eleştirdi.

SİYASET 28.01.2024, 17:27 29.01.2024, 09:49 Buse Önder
Turgut Altınok: 'Ankara'da kırılan mermerin tamirini yapamayan bir yönetim var'

AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Ramazan Şimşek ile birlikte Gölbaşı AK Parti ve MHP ilçe başkanlıklarını ziyaret etti.

Altınok, ziyaret sırasında Ankara'daki kaldırımların bakımının yapılamamasını eleştirerek, "Kızılay'da vatandaşlar, 'Yağmur yağdığı zaman attığımız her adımda ıslanıyoruz' diyor. Maalesef kırılan mermerin, taşın, tamirini yapamayan bir büyükşehir belediye yönetimi var" ifadelerini kullandı.

‘5 yılda yapılmayan travmayı yaptı’

Altınok, Gölbaşı Belediye Başkanı'nın yaptığı tarih ve kültür çevre düzenlemesini övdü ve "Büyükşehir Belediye Başkanı'nın 5 yılda yapamadığı travmayı da yaptı. Şimdi bu güzel hizmetleri hep beraber devam ettireceğiz. Bu birlik ve beraberliğimize hem Gölbaşı'nda hem büyükşehirde halel getirmemeliyiz" ifadelerini kullandı.

Aday, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin borç durumunu eleştirerek, "Mansur Yavaş göreve geldiğinden beri Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 3,5 milyar TL borcu olduğunu ancak şu anda 20 milyar TL borcu olduğunu" belirtti. Ayrıca, Yavaş'ın sattığı gayrimenkullerle ilgili eleştirilerde bulundu.

‘Halkı çürüttü’

Altınok, Yavaş'ın idaresinde kaldırımların bakımının yapılamadığını ve halkın şikayetlerine dikkat çekerek, "Olanları çürüttü. Şu anda Ankara'da kaldırımların bakımı yapılamıyor. Kızılay'da vatandaşlar, 'Yağmur yağdığı zaman attığımız her adımda ıslanıyoruz' diyor. Maalesef kırılan mermerin, taşın, tamirini yapamayan bir büyükşehir belediye yönetimi var. 'Benim büyük projem yok' diyor. Ankara'yı yönetip, tekrar talip olan ve projesi, vizyonu olmayan adama oy verirseniz Ankara'ya yazık edersiniz" şeklinde konuştu.

‘Ekonomiye ciddi katkılar yapacağız’

Altınok, ayrıca Gölbaşı ile Bala ilçeleri arasında bir organize sanayi bölgesi kuracaklarını ifade ederek, "Sadece bir holdingimizin kuracağı fabrikada 5 bin kişi çalışacak. Çalışacak teknik eleman, işçi bulunamayacak. Hem Bala'mızı hem Gölbaşı'mızı güçlendirecek, ekonomimize ciddi katkısı olacak" dedi.

Yorumlar (0)