Kuzey Kore savaş mı istiyor? Yeni füze ateşlendi

Güney Kore ordusu, Kuzey Kore'nin doğu kıyısı açıklarında seyir füzeleri ateşlediğini açıkladı.

DÜNYA 28.01.2024, 17:55 29.01.2024, 18:11 Buse Önder
Kuzey Kore savaş mı istiyor? Yeni füze ateşlendi

Güney Kore ordusu, Kuzey Kore'nin doğu kıyısı açıklarında gerçekleştirdiği yeni füze denemelerini açıkladı. Nükleer silahlara sahip Kuzey Kore'nin sıkça gerçekleştirdiği bu denemeler, bölgedeki gerilimi daha da tırmandırdı.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, Pazar günü Sinpo limanı yakınlarında gerçekleşen füze fırlatma olayını doğrularken, füzelerin sayısı ve türü hakkında detay vermedi.

BM yaptırımları ihlal ediliyor

Güney Kore'nin Yonhap haber ajansına göre, Kuzey Kore Çarşamba günü Pulhwasal-3-31 adlı yeni bir stratejik seyir füzesi denemesi gerçekleştirdi. Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un son aylarda artan askeri eylemleri ve agresif politikaları, bölgedeki barış anlaşmalarının sona ermesine ve gerilimin yükselmesine neden oldu.

Kim Jong Un, Ocak ayının başından bu yana su altı saldırı dronları ve yeni katı yakıtlı füzelerin yanı sıra nükleer silah taşıma yeteneğine sahip oldukları iddia edilen füzeleri test ettiğini açıklamıştı. Kuzey Kore'nin aylık olarak gerçekleştirdiği füze denemeleri, Birleşmiş Milletler yaptırımlarını ihlal etmesiyle dikkat çekti.

Güney Kore baş düşman sayılıyor

Güney Kore lideri Yoon Suk Yeol, Kuzey Kore'nin herhangi bir provokasyon durumunda Güney'in "kat kat daha güçlü bir şekilde karşılık vereceği" uyarısında bulundu ve Güney Kore ordusunun "ezici karşılık verme kabiliyeti"ne vurgu yaptı. Kim Jong Un ise bu ayın başlarında Güney Kore ile birleşme hedefini sona erdirdiğini açıklamış ve Güney Kore'yi "baş düşman" olarak tanımlamıştı.

Yorumlar (0)