Partiler arası bayramlaşma: AK Parti ve CHP’den ‘birlikte çalışma’ mesajı

Başkent Ankara’da bugün siyasi partiler arasında bayramlaşma günüydü. Partiler, birbirlerini ziyaret ederek bayramlaşıyorlar. Günün ilk bayramlaşması AK Parti ve CHP arasında gerçekleşti. Bu bayramlaşma sırasında ekonomiyle ilgili yapılan yorumlar ve birlikte çalışma mesajları öne çıktı.

SİYASET 11.04.2024, 12:22 Buse Önder
Partiler arası bayramlaşma: AK Parti ve CHP’den ‘birlikte çalışma’ mesajı

Ankara'nın geleneklerinden biri olan siyasi parti bayramlaşmaları, Ramazan Bayramı'nın ikinci gününde yaşandı. İlk bayramlaşma töreni, CHP Genel Merkezi'nde CHP ve AK Parti temsilcileri arasında gerçekleşti. AK Parti heyeti, CHP Genel Merkezi'ndeki törene Hasan Sert liderliğinde katıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka başkanlığındaki kabul heyeti, AK Parti heyetini karşıladı.

‘Hep beraber çalışma duygusundayız’

Bayramlaşma sırasında ekonominin ilk gündem maddesi olduğu belirtildi. Aylin Nazlıaka, bayramın keyfini çıkaramayan vatandaşların olduğunu vurgulayarak, "Hepimiz sorunların çözümü için bir araya gelmeliyiz. Önümüzdeki bayramı gerçekten kutlayabilmek için hep birlikte çalışma azmindeyiz" şeklinde konuştu.

AK Parti heyetinin lideri Hasan Sert ise Türkiye'nin yanı sıra dünyanın da ekonomik olarak zor bir dönemden geçtiğine dikkat çekti. Sert, "Halkın sıkıntılarını görmeli ve çözüm getirmeliyiz. Koşullar ne gerektiriyorsa, onları yerine getirerek halkın rahatlamasını sağlamak zorundayız" diye ekledi.

‘Kutuplaşmayı bırakıp kalp kalbe gelmemiz gerekiyor’

Sert, 31 Mart seçim sonuçlarına da değinerek, "Ciddi bir başarı elde ettik. Kutluyoruz. Kutuplaşmayı geride bırakıp, kalplerimizi birbirine açmalıyız" şeklinde konuştu.

Gazze'deki İsrail saldırıları da bayramlaşmanın gündemindeydi. Nazlıaka, İsrail'e karşı alınan önlemleri olumlu karşıladıklarını belirtirken, "Uygulanma şeklini yakından takip edeceğiz" şeklinde konuştu.

Ak Parti Genel Merkezi'ndeki bayramlaşma

AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen bayramlaşma etkinliğinde, ev sahipliğini AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur üstlendi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir'in liderliğindeki heyet, AK Parti Genel Merkezi'ni ziyaret ederek bayramlaşma törenine katıldı. MHP heyeti ise Genel Başkan Yardımcısı Sadi Durmaz liderliğinde AK Parti'yi ziyaret ederek bayramlaşma gerçekleştirdi.

MHP bayram ziyaretinde  

MHP'deki bayramlaşma, AK Parti ziyaretiyle başladı. Mevlüt Karakaya liderliğindeki MHP heyeti, Ramazan Bayramı nedeniyle düzenlenen partiler arası bayramlaşma programı çerçevesinde parti genel merkezine gelen heyetleri kabul etti. Bu kapsamda MHP heyeti, AK Parti ve DSP heyetleriyle görüştü.

İYİ Parti Saadet Partisi ile bayramlaştı

İYİ Parti'ye ilk ziyareti Saadet Partisi heyeti gerçekleştirdi. Oktay Vural liderliğindeki İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı ve beraberindeki heyet, partiler arası bayramlaşma programı çerçevesinde gelen Saadet Partisi heyetiyle bayramlaştı.

Saadet Partisi'nde ise bayramlaşma ziyaretleri İYİ Parti ve Demokrat Parti ile başladı. Saadet Partisi heyeti, İYİ Parti Parti İçi Eğitim Başkanı Ayşe Sucu ve Demokrat Parti GİK Üyesi Nur Kaan liderliğindeki heyetle, Saadet Partisi Genel Merkezi'nde bayramlaşma gerçekleştirdi.

CHP, AK Parti heyetini konuk etti

CHP Genel Merkezi, sabah saatlerinde ilk olarak AK Parti heyetini ağırladı ve ardından DSP heyetini konuk etti. CHP heyeti, Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Hikmet Aydemir liderliğindeki heyetle, CHP Genel Merkezi'nde bayramlaştı.

İYİ parti ve CHP partililerle bir araya gelecek

Bugün, AK Parti'nin yanı sıra İYİ Parti, HÜDA Par, Yeniden Refah Partisi, BBP, DSP ve Vatan Partisi ile de bayramlaşma gerçekleştirilecek.

CHP'nin bayramlaşacağı diğer partiler arasında DSP, Vatan Partisi, DEM Parti, İYİ Parti, BBP, Demokrat Parti, MHP, Saadet Partisi, ANAP, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Yeniden Refah Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi ve Zafer Partisi bulunuyor.

Yorumlar (0)