ABD’yi hortum vurdu: 3 eyalette alarm

Güney eyaletlerinde, Mississipi, Teksas ve Louisiana'da hortumlar şiddetli etkiler bıraktı. Üç eyalette de elektrik kesintileri yaşandı ve birçok bina zarar gördü. Yetkililer, halkı dışarı çıkmamaları konusunda uyarırken Mississipi'de bir kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

DÜNYA 11.04.2024, 12:50 11.04.2024, 21:15 Buse Önder
ABD’yi hortum vurdu: 3 eyalette alarm

Güney eyaletlerinde meydana gelen şiddetli hortumlar, Mississipi, Teksas ve Louisiana'da büyük hasara yol açtı ve hayatları olumsuz etkiledi. Evler ve iş yerleri zarar gördü, yüzbinlerce kişi elektriksiz kaldı.

Mississipi'deki yetkililer, elektrik kesintisi sebebiyle insanların dışarı çıkmamaları konusunda uyarılarda bulundular. Sürücülere dikkatli olmaları konusunda çağrıda bulunuldu.

Elektrik kesintileri yaşandı

Teksas'ta da benzer manzaralar yaşandı. Ulusal hava durumu servisi, hortumun saatte 144 kilometreden daha hızlı ilerlediğini açıkladı. Hortumun etkisiyle birçok ev ve iş yerinde kullanılamaz durumda zararlar oluştu ve 100 binden fazla kişi elektriksiz kaldı.

Teksas'ta hortum nedeniyle zarar gören bir kadın, "Saatte 144 kilometre hızında ilerleyen bir hortum iddiası var. Bu, yemek odamızda ve ofisimizde bazı delikler oluşmasına neden oldu. Binanın içerisinde ve ofisimizde hasar meydana geldi" şeklinde konuştu.

Pek çok bölgeyi su bastı

Louisiana eyaletinin en büyük kenti New Orleans'ta yerleşim bölgelerine su basmasıyla birlikte bazı binalar şiddetli rüzgarın etkisiyle zarar gördü.

Bölgede elektrik kesintileri devam ederken, kurtarma ekipleri hasar gören binalarda çalışmalarını sürdürüyor.

Yorumlar (0)