Özgür Özel’den gençlere çağrı: ‘Sandığa davet ediyorum’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir'deki halk buluşmasında gençlere çağrıda bulundu. Özel, "Gençler, geleceğinize sahip çıkın. Sizleri sandığa davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

SİYASET 26.03.2024, 16:55 28.03.2024, 09:33 Buse Önder
Özgür Özel’den gençlere çağrı: ‘Sandığa davet ediyorum’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir'deki halk buluşmasında önemli açıklamalarda bulundu. Seçime sadece 5 gün kala, Balıkesir adayı Ahmet Akın'ın önde olduğunu ancak bu farkın yeterli olmayacağını vurgulayan Özel, seçmenlere uyarılarda bulundu.

Özel, "Anketlere göre Ahmet Akın seçimleri önde götürüyor ama birkaç puan farkla önde olmak bizleri rahat uyutmaz. Eğer başka bir partiye oy verirseniz Balıkesir'i AK Parti kazanır ama CHP’ye oy verirseniz Balıkesir’i hep birlikte kazanırız. Buraya Ahmet Akın'ı size emanet etmeye geldim" dedi.

‘Cebinizden 5,5 çeyrek çalındı’

Ekonomik darboğaza dikkat çeken Özel, emeklilerin yaşadığı sıkıntılara da değindi. Özellikle emekli maaşlarının düşüşüne dikkat çeken Özel, "Erdoğan iktidara geldiğinde en düşük emekli maaşı 1,5 asgari ücret seviyesindeydi. Eğer değişmeseydi bugün en düşük emekli maaşı 26 bin lira olacaktı. En düşük emekli maaşı AKP ilk geldiğinde 8,5 çeyrek altın alıyordu, şimdi 2,5 çeyrek altın alıyor. Yani cebinizden 5,5 çeyrek altın çalındı" ifadelerini kullandı.

‘Gençler yurtdışında yaşama hayali kuruyor’

Ayrıca genç işsizliğine de dikkat çeken Özel, gençlerin yurtdışında yaşama hayalleri kurduğunu belirterek, Türkiye'nin yasaklar ülkesine dönüştüğünü söyledi. Özel, "Türkiye'yi yasaklar ülkesine çeviren bu iktidardan ancak hep beraber gücümüzü sandıkta göstererek kurtulabiliriz. Tüm gençleri geleceğine sahip çıkmaya çağırıyoruz" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)