Fenomen Banu Parlak'a verilen ceza belli oldu

Banu Parlak'ın köpeğinin saldırısına uğrayan köpeği Leo'yu kaybeden Yasemin Kılıç, olay günü yaşananları anlattı. Sosyal medya fenomeni Banu Parlak'a verilen ceza da netleşti.

MAGAZİN 26.03.2024, 16:59 28.03.2024, 09:33 Hakan Öksüz
Fenomen Banu Parlak'a verilen ceza belli oldu

Sosyal medya fenomeni Banu Parlak'ın "Drago" adlı köpeği, komşunun köpeğini öldürünce olaylar patlak verdi. Trajik olay, Beylikdüzü Marmara Mahallesi'ndeki lüks bir sitede meydana geldi. Edinilen bilgilere göre komşu Yasemin Kılıç ile annesi, 7 yaşındaki köpekleri Leo'yu gezdiriyordu. Leo'yu gezdirmeye çıkaran Kılıç ailesi, site içinde Banu Parlak'ın köpeği Drogo ile karşılaşınca kızılca kıyamet koptu.

Veterinerin tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı

Pazar günü yaşanan olayda ağır yaralanan Leo, veterinere götürüldü ancak dün can verdi. Leo'nun sahibi Yasemin Kılıç'ın da kolundan yaralandığı kaydedildi. Olay sonrası komşuları Banu Parlak ile tartışmaya başlayan Kılıç ailesi, saldırıya uğradı. Edinilen bilgilere göre Banu Parlak tarafından çağrılan birkaç kişi, Kılıç ailesine saldırdı. Banu Parlak ve yakınlarının saldırısına uğradıklarını söyleyen Kılıç ailesi, soluğu karakolda aldı.

Banu Parlak'a 4 bin 800 lira ceza

Leo'ya ve sahibine saldıran Drago'nun sahibi Banu Parlak'ın cezası belli oldu. Sosyal medya fenomenine, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun 5. maddesi uyarınca 4 bin 800 lira idari para cezası kesildi.

Yasemin Kılıç, olay gününü anlattı

Köpeği Leo'yu gözyaşları arasında toprağa veren Yasemin Kılıç, "Banu Parlak yan komşumuz olur. Beslediği köpek, Alabai cinsi büyük bir köpek. Annemle Leo'yu dolaştırıyorduk. Köpeğin hırçın hareketlerini görünce tedbir aldık. Aşağı yoldan eve geldim. O da tam dışarı çıkıyormuş, karşılaştık. Köpeğinde ne tasma vardı, ne de bir şey. Leo'yu görür görmez koşup saldırdı. Mesafe çok kısaydı, Leo'yu çekemedim. Ayağımla ittirmeye çalıştım, tek başımaydım. Köpek çok büyüktü, ayağımla ittirmeye çalıştım ancak işe yaramadı." dedi.

"Banu Parlak katilden başka bir şey değildir"

Banu Parlak'ın rahat tavırlarının gözünün önünden gitmediğini belirten Yasemin Kılıç, "Sosyal medyadan 'Onlar bize saldırdı' demeye devam ediyorlar hala. Oysa Leo saldırmadı. Banu Parlak yalan söylüyor. Güya oyun oynayacaklarmış da Leo saldırmış falan. Üstelik ben de saldırmadım. Banu Parlak katilden başka bir şey değildir." ifadelerini kullandı.

Banu Parlak: "Sinirli olduğunu anlıyorum ama..."

Olaya dair dün bir paylaşımda bulunan Banu Parlak, "Drago tasmasız değildi, asla da tasmasız gezmez. Yasaklı bir ırk olmamasına rağmen tasmasız gezdirmedim hiç. Kapıdan çıkıyorduk o gün. Drago'nun tasması takıldı kapıya. Bir anlık panik halinde hiç istemediğim şeyler yaşandı. Bu olaya ben sebep olmadım. Telafisi yok, çok üzgünüm. Çünkü bir can melek oldu. Karşı tarafın üzüntüsünü anlıyorum ancak iddia ettikleri gibi yaşanmadı olay. Sinirli olduğunu anlıyorum ama yalan söylemek niye?" açıklamasını yapmıştı. 

Yorumlar (0)