Mansur Yavaş’tan Londra’daki ev iddialarına yanıt

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kızının Londra'da satın aldığı evin belgelerini açıkladı

SİYASET 26.03.2024, 17:29 28.03.2024, 09:33 Buse Önder
Mansur Yavaş’tan Londra’daki ev iddialarına yanıt

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kızı Çağlayan Yavaş'ın Londra'da satın aldığı evle ilgili belgeleri açıkladı. Yavaş, evin 465 bin sterline satın alındığını ve bu miktarın 372 bin 999 sterlinlik kısmının mortgage sistemiyle 384 ay vadeli olduğunu ifade etti. Ayrıca, 100 bin sterlinlik bir miktarın da hibe edildiğini belirtti.

Mansur Yavaş, 2009 yılından bu yana mal varlığını düzenli olarak açıkladığını vurgulayarak, "Bu açıklamalarla beraber, kamuoyunda yoğun tartışmalara neden olan ve tam olarak açıklanmayan mal varlığıyla ilgili spekülasyonlara meydan vermemek adına bu bilgileri paylaşma gereği duydum" dedi.

‘Bu, şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkesi gereğidir’

Başkan Yavaş, rakiplerinin açıklamadıkları mal varlıklarının kendilerine kalmalarını isteyerek, "Açıklanan mal varlığının bir kısmı bile olsa rakibimize mal varlığı takası yapma teklifimiz hala geçerlidir" şeklinde konuştu. Ayrıca, "Çok mal sahibi olmak tek başına bir sorun olmayabilir, ancak bunu kamuoyuyla paylaşmamak şüpheli bir durumdur" ifadelerini kullandı.

Yavaş, rakiplerini derhal hissedar oldukları şirketin tüm varlıklarını kamuoyuyla paylaşmaya çağırarak, "Bu, şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkesi gereğidir" dedi.

Yorumlar (0)