Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu’ndan çağrı: 'Türkiye ittifakına davet ediyoruz'

​​​​​​​Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Beykoz'da düzenlenen 'Halk Buluşması'na katılarak tüm vatandaşları Türkiye İttifak’ına katılmaya davet etti.

SİYASET 01.03.2024, 21:37 Buse Önder
Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu’ndan çağrı: 'Türkiye ittifakına davet ediyoruz'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Beykoz'da düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, parti dışındaki geçmişte oy vermiş olanlara, siyaset yapmış olanlara ve gönüllerinin buruk olduğu kişilere seslenerek, Cumhuriyet Halk Partisi'nin baba ocağı olduğunu belirtti.

Özel, "Baba ocağına bir gün başımız sıkıştığında, bir gün dara düştüğümüzde döneriz" diyerek, parti kapılarının herkese açık olduğunu vurguladı.

‘Türk İttifakı’nın renkleri Türk bayrağı renkleri’

Özel, baba ocağının çorbasını kaynatan ve bacayı tüttürenlerin CHP'nin ilçe başkanları ve yöneticileri olduğunu ifade etti. Özel, geçmişte partiden ayrılanlara da kapılarının her zaman açık olduğunu belirterek, Türkiye'de Türkiye İttifakı'nın içinde olduklarını ve İstanbul'da İstanbul İttifakı'nda yer aldıklarını söyledi. İttifakın içinde sosyal demokratlar, milliyetçi demokratlar, muhafazakar demokratlar gibi farklı kesimlerin bulunduğunu belirten Özel, Türkiye İttifakı'nın renklerinin Türk bayrağının renkleri olduğunu ifade etti.

‘Kimseyi kimseden ayırt etmiyoruz’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beykoz'un büyük potansiyele sahip olduğunu belirterek, 23 Haziran 2019'da bu potansiyeli gösterdiklerini ifade etti. Beykoz'un tapulu mülkü olmadığını vurgulayan İmamoğlu, herkesin bir araya gelerek güçlü bir ittifak oluşturacaklarını belirtti.

İmamoğlu, halk ittifakının, İstanbul ittifakının, herkesin meydanında yer aldığını ve kapılarının herkese açık olduğunu dile getirerek, insanları insan oldukları için sevdiklerini ve kimseyi ayırmadıklarını söyledi. İmamoğlu, "Bizim ittifakımız halk ittifakı, İstanbul ittifakı halk ittifakı. Halkın meydanında herkes var. Hanımefendiler var, beyefendiler var, gençler var, herkes var. Biz insanı insan olduğu için seviyoruz. Kimseyi kimseden ayırt etmiyoruz" dedi.

Yorumlar (0)