Özgür Özel çağrıda bulundu: ‘Depreme karşı dirençli kentler yaratmalıyız’

Özgür Özel, Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, geçtiğimiz yılın bugünlerinde yaşanan depremin yıl dönümünde açıklamalarda bulundu. Özel, deprem felaketinin ardından alınması gereken tedbirler ve dirençli kentlerin önemine vurgu yaparak, taziye ziyaretlerinde bulundu.

SİYASET 06.02.2024, 16:34 Buse Önder
Özgür Özel çağrıda bulundu: ‘Depreme karşı dirençli kentler yaratmalıyız’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İslahiye ilçesinde bulunan konteyner kentte depremde hayatını kaybedenlerin aileleri ile bir araya geldi. Ziyaret kapsamında, depremzedelerin yakınlarına başsağlığı dileklerini ileten Özel, dualara katıldı ve sabır diledi.

‘Üstümüze düşen dirençli kentler yaratmaktır’

Açıklamalarında siyasetin bu tür günlerde yapılmaması gerektiğine vurgu yapan CHP lideri, geçen yılın aynı tarihinde millet olarak birlikte mücadele ettiklerini belirtti. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet dileyen Özgür Özel, tedavisi süren yaralılara şifa temennisinde bulundu.

Özgür Özel, "Bir daha tüm ülkemizin böyle bir acı ile karşı karşıya kalmamasını diliyorum. Bize düşen bütün tedbirlerimizi almak, dirençli kentler yaratmaktır" ifadelerini kullandı.

‘Siyaset yapılmasını doğru bulmuyorum’

Dirençli kentler yaratmak ve tüm tedbirleri almanın herkesin görevi olduğunu ifade eden Özel, "Geçen yıl bu tarihte bütün bir millet olarak hep birlikte bunun altından kalkmaya çalıştık. Ben böyle bir günde kesinlikle siyaset yapılmasını doğru bulmuyorum. Ben depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlara Allah´tan rahmet diliyorum. Tedavisi süren yaralılarımıza şifa diliyorum. Bir daha tüm ülkemizin böyle bir acı ile karşı karşıya kalmamasını diliyorum” açıklamalarında bulundu.

Siyasi partilerin, deprem gibi acil durumlarda üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğini belirten Özel, dünya genelinde yaşanan büyük depremlere Japonya örneğini verdi. Türkiye'de de benzer bir direncin sağlanması gerektiğine de vurgu yaptı.

Mezarlara karanfil bıraktılar

Özgür Özel, açıklamalarının ardından depremde yaşamını yitirenlerin mezarlarını ziyaret etti. Mezar ziyaretleri sırasında Özel ve beraberindekiler, dualar okuyarak ve karanfiller bırakarak depremzedelere olan saygılarını ifade etti.

Ziyaretin sonunda Özgür Özel, bir kez daha depremzedelerin ailelerine başsağlığı dileyerek, Miraç Kandili'ni kutladı.

Yorumlar (0)