Murat Kurum, Beşiktaş ve Galatasaray kulüplerini ziyaret etti

Cumhur İttifakı’nın İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Beşiktaş ve Galatasaray kulüplerini ziyaret etti. Ziyaret sonunda açıklamalarda bulunan Kurum, İstanbul’u spor şehri haline getireceklerini belirtti.

SİYASET 17.01.2024, 15:57 18.01.2024, 16:14 Buse Önder
Murat Kurum, Beşiktaş ve Galatasaray kulüplerini ziyaret etti

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, seçim çalışmalarına devam ederek Beşiktaş ve Galatasaray kulüplerini ziyaret etti. İlk olarak Beşiktaş Spor Kulübü'nü ziyaret eden Kurum'u Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Hasan Arat ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

Ziyaret sırasında Başkan Arat, Cumhuriyet’in 100. yılı ve Beşiktaş Spor Kulübü'nün 120. yılı sebebiyle özel tasarlanan forma hediye etti. Ziyaretin ardından Murat Kurum, basın açıklamasında bulunarak Beşiktaş'ın tesisleşme alt yapı projelerine destek sözü verdi.

100. yıl forması hediye edildi

Kurum, Beşiktaş Spor Kulübü'nü ziyaretinin ardından Galatasaray Spor Kulübü'nü de ziyaret etti. Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Kurum, Cumhuriyet’in 100. yılına özel tasarlanan forma ile onurlandırıldı.

Ziyaret sonrasında yapılan basın açıklamasında Kurum, 6 Şubat'taki deprem felaketinde spor kulüplerinin ve vatandaşların birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğini vurgulayarak, sporun birleştirici gücüne vurgu yaptı.

‘İstanbul bir spor şehri haline gelecek’

Kurum, İstanbul'u bir spor şehri haline getirme hedeflerini paylaşarak, şehirdeki her mahallede spor tesisleri inşa ederek gençlerin ve ailelerinin spor yapabileceği alanlar oluşturmayı planladıklarını belirtti. Kurum, “"Galatasaray 100 yılı aşkın bir geçmişi olan başarılı olan hepimizin göğsünü kabartan bir kulübümüz. İstanbul'u bir spor şehri yapmak istiyoruz. Bunun için büyük spor kulüplerimizle İstanbul'un dinamikleriyle her mahallede, her sokakta spor tesisi olsun istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Büyük spor kulüpleri ile amatör spor kulüplerimizi birleştirme projesine vurgu yapan Kurum, “Onlara destek vereceğimiz gençlerimizi yetiştireceğimiz tesisleri hızlı bir şekilde inşa bizin için çok değerli. Mahallelerimizde gençlerimizin, kadınlarımızın güvenli huzurlu spor yapabilecekleri tesislerin inşasını gerçekleştireceğiz. İstiyoruz ki burada başarılı gençler yetişsin. Ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırsın bizim göğsümüz kabarsın” açıklamalarında bulundu.

Yorumlar (0)