MHP Lideri Bahçeli’den sert sözler: ‘AYM milli güvenlik sorunudur’

MHP’nin 55. Kuruluş yıldönümünde partililerle bir araya gelen Devlet Bahçeli Anayasa Mahkemesi’ni hedef alarak, “Teröriste hak ihlali kararı veren AYM kapatılmalıdır, milli güvenlik sorunudur” dedi.

SİYASET 09.02.2024, 16:30 Buse Önder
MHP Lideri Bahçeli’den sert sözler: ‘AYM milli güvenlik sorunudur’

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) 55. kuruluş yıl dönümü töreninde konuşan Genel Başkan Devlet Bahçeli, Türklük gururu ve İslam fazileti ile geçen 55 yılda ilkelerinden, vatan ve millet sevgisinden ödün vermediklerini vurgulayarak, "Devir artık Türk devridir. Güçlü MHP, güçlü Türkiye demektir" dedi. Bahçeli, aynı konuşmada Anayasa Mahkemesi'ni (AYM) sert bir şekilde eleştirdi.

Bahçeli, AYM Başkanı Zühtü Arslan'ı hedef alarak, "AYM artık milli güvenlik sorunudur. AYM ya kapatılmalı ya da yeni baştan yapılandırılmalıdır" şeklinde konuştu. Devlet Bahçeli, AYM'nin verdiği hak ihlali kararlarını ve mahkemenin Türk milletinin egemenlik ve tarihsel haklarına zarar verdiğini dile getirdi.

‘Türkiye lider bir ülke olacak’

Ayrıca, Bahçeli konuşmasında Türkiye'nin içinde bulunduğu uluslararası duruma da değindi. Gazze'de yaşanan olayları örnek göstererek küresel adaletin sürüklendiği iddiasında bulunan Bahçeli, Türk birliğinin bu yüzyıl içinde gerçekleşeceğine inandığını ve Türkiye'nin lider ülke olacağını belirtti.

‘Yol haritası çizilecek’

Bahçeli'nin konuşmasının devamında, MHP'nin 55 yıllık tarihine vurgu yaparak partisinin mücadelesini ve ilkelerinden ödün vermediklerini belirterek, 17 Mart'ta gerçekleştirilecek olan MHP'nin 14. Olağan Büyük Kurultayı'nın Türkiye'nin yol haritasını çizeceğini ifade etti.

Yorumlar (0)