MHP 8 ilde seçimi kazandı: Oy oranı %4,9'a geriledi

Milliyetçi Hareket Partisi, 31 Mart seçimlerinde 8 belediye kazandı. Ancak bir önceki seçime göre hem kazanılan belediye sayısında, hem de oy oranında düşüş yaşandı.

SİYASET 01.04.2024, 12:20 Buse Önder
MHP 8 ilde seçimi kazandı: Oy oranı %4,9'a geriledi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), son yerel seçimlerde oy kaybı yaşadı ve bir önceki seçime göre hem oy oranında hem de belediye kazanımında azalma meydana geldi. 2019'da %7,31 oy oranı elde eden MHP, o dönemde 11 belediye kazanmıştı. Ancak son seçimlerde oy oranı %4,9'a düşerken kazanılan belediye sayısı da 8'e geriledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere yakın kurmaylarıyla makam odasında bir araya geldi. Ancak Bahçeli, herhangi bir açıklama yapmadan genel merkezden ayrıldı.

Kars’ta MHP kazandı

Cumhur İttifakı'nın bir parçası olan MHP, Manisa ve Mersin gibi büyükşehirlerde aday göstermiş ve AK Parti de MHP adaylarına destek vermişti. Ancak Manisa ve Mersin'de MHP adayları başarılı olamadı.

Buna karşılık, daha önce AK Parti'nin yönetiminde olan Gümüşhane ve Tokat'ı MHP adayları kazandı. Ayrıca, DEM Parti'nin yönetimindeki Kars'ta da MHP seçim yarışını önde tamamladı.

CHP’nin yönetimine geçti

2019'da MHP'nin kazandığı Manisa, Kütahya, Kastamonu, Bartın ve Amasya gibi iller CHP'nin yönetimine geçerken, Karabük ve Bayburt'ta AK Parti, MHP ile yarışı kazandı.

Şimdi gözler, MHP yönetiminden gelecek seçim değerlendirmesine çevrildi.

Yorumlar (0)