Bakan Şimşek’ten seçim sonrası ilk açıklama: Sıkı para politikası mesajı verdi

Seçim sonuçlarının netleşmesinin ardından ekonomiye ilişkin ilk mesajını veren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Ana hedefimiz olan enflasyonu kalıcı olarak tek haneye düşürmek için sıkı para, seçici kredi ve gelirler politikasına ilaveten kamuda harcama kontrolü yaparak tasarrufu ön planda tutacağız” dedi.

EKONOMİ 01.04.2024, 12:57 Şeyda Gül
Bakan Şimşek’ten seçim sonrası ilk açıklama: Sıkı para politikası mesajı verdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 31 Mart yerel seçimleri sonuçlarının milletimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni etti. Paylaşımında ekonomi mesajı veren Bakan Şimşek, Eylül 2023’te açıkladıkları Orta Vadeli Programı (OVP) güçlendirerek kararlılıkla uygulamaya devam edeceklerini ifade etti. Bakan Şimşek, “Ana hedefimiz olan enflasyonu kalıcı olarak tek haneye düşürmek için sıkı para, seçici kredi ve gelirler politikasına ilaveten kamuda harcama kontrolü yaparak tasarrufu ön planda tutacağız” ifadelerini kullandı.

Azimliyiz, kararlıyız, başaracağız

OVP’de açıklanan takvime uygun olarak hayata geçirecekleri yapısal reformlar ile ekonomide dönüşümü gerçekleştirerek verimlilik ve rekabet gücü artışı sağlayacaklarını vurgulayan Bakan Şimşek, böylece sürdürülebilir büyüme amacına ulaşarak sağlayacakları kalıcı refah artışı toplumun tüm kesimlerince paylaşılacağını kaydetti. Bakan Şimşek, “Başarıya giden yol azim, kararlılık ve sabır ister. Azimliyiz, kararlıyız, başaracağız” dedi.

Yorumlar (0)