150 yıllık gelenek: Belediye başkanı yine aileden seçildi

Trabzon'un Of ilçesinde uzun yıllara dayanan bir geleneğin devam ettiği 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, Of Belediyesi'nin yönetiminde 150 yıllık bir süre boyunca aynı ailenin hakimiyeti sürdü. Bu tarihi geleneği devam ettiren isim ise Salim Salih Sarıalioğlu oldu.

SİYASET 01.04.2024, 13:01 02.04.2024, 17:11 Buse Önder
150 yıllık gelenek: Belediye başkanı yine aileden seçildi

1874 yılında kurulan Of Belediyesi'nde, Sarıalizade Ömer Lütfü Bey'in 52 yıl süren belediye başkanlığı görevinden sonra, ilçenin belediye başkanlığı görevi hep 'Saral' ailesi tarafından yürütüldü. İlçede 14 kez belediye başkanlarının isimleri değişse de soyadı hep aynı kaldı. 150 yıllık bu gelenekte, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden sonra belediye başkanlığı görevini sürdüren Salim Salih Sarıalioğlu, AK Parti'den tekrar aday gösterildi.

Akrabalar farklı partilerden yarıştı

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, Sarıalioğlu'nun rakipleri arasında çoğunlukla 'Saral' soy isimli adaylar bulunmaktaydı. Cumhuriyet Halk Partisi'nden Halil Saral, Yeniden Refah Partisi'nden Güngör Saral, Saadet Partisi'nden Mustafa Saral, ve İYİ Parti'den Emine Bodur gibi adaylar yarıştı.

Ancak ilçede yaklaşık 26 bin kişinin oy kullandığı seçimlerde, vatandaşların çoğunluğu mevcut Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu'na destek verdi.

‘Birlikte başardık birlikte kazandık’

Resmi olmayan sonuçlara göre Sarıalioğlu oyların %47'sini alarak seçimi kazanırken, diğer adayların oy oranları şu şekildeydi; Güngör Saral %23, Mustafa Saral %22, Halil Saral %3 ve Emine Bodur ise %1.

Of ilçesindeki bu tarihi seçimin ardından Başkan Sarıalioğlu, vatandaşlarla birlikte seçimi sokakta kutladı ve tebrikleri kabul etti. "Birlikte başardık, birlikte kazandık. Başlasın Of Yüzyılı" diyen Başkan Sarıalioğlu, hemşerilerine teşekkür ederek, şehirlerini daha da geliştirmek için var güçleriyle çalışacaklarını belirtti.

Yorumlar (0)