Meral Akşener: Geçilmeyen köprülere yüzde 25, memura yüzde 7-8

Emeklilere ve memurlara uygulanacak olan zam oranını eleştiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Emekliye ve memura ‘Aç kal.’ diyorlar. Nasıl olacak bu iş? Siz 7 uçakla Kıbrıs'a gidin, 'İtibardan tasarruf yapılmaz.' deyin. Köprülere, müteahhitlerin cebine girsin diye yüzde 25 zam uygulayın. Fakat iş garibana gelince, yüzde 7-8 zam. Bu zihniyetle anca bu kadar olur. Yazıktır, günahtır.” dedi.

SİYASET 04.01.2021, 20:46 05.01.2021, 15:32
Meral Akşener: Geçilmeyen köprülere yüzde 25, memura yüzde 7-8

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bir televizyon kanalında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti liderinin açıklamalarından bazı satır başları şu şekilde:

"Köprülere yüzde 25 oranında zam. Asgari ücrete yüzde 21 oranında zam. Saray’ın bütçesine ise yüzde 28'lik bir zam. Diğer yandan, kimsenin geçmediği köprüleri yapan 5 müteahhit için 30 milyar lira para ortaya konuyor. 2010'da 71 milyar dolar tarım ihracatı yapılırken, bugün bu oran 41-42 milyar dolar.

Ben uzun zamandır geziyorum, biliyorsunuz. Esnaf kepenk indiriyor. Geliri olmayan aile bireylerine 500 TL yardım yapılmasını istedik, dikkate almadılar. Hiçbir dediğimiz uygulamaya konulmadı."

"Üretim yok"

"'AK Parti ilk dönemlerinde çok başarılıydı.’ diyenler var. Başarılı oldukları alanlar var fakat ekonomide tam anlamıyla bir başarıdan söz etmek imkansız. Kemal Derviş'in ekonomi planını 2008 yılına kadar devam ettirdiler.

Üretim azaldı, ithalat arttı. Lüks hayat alışkanlık durumuna geldi.

2010 yılından sonra güveni ortadan kaldıran yaklaşımlar ortaya çıktı. Ekonomi ancak güvenle iyi bir yere gelir. TÜİK'in, TBMM'nin, Merkez Bankası'nın, üniversitelerin itibarını yerle bir ettiler. Ekonomi tabii ki kötü olur.

Şeffaflık diye bir şey kalmadı. 2020 yılı enflasyonunun yüzde 14.6 olduğuna kim inanır? Şahsen ben inanmıyorum. Yüzde 28'lik bir gıda enflasyonu söz konusu. 'Dar gelirlinin, fakirin enflasyonunu ayrıca ölçün.' dedik ama o da yapılmadı."

"Kıbrıs'a 7 uçakla gidiliyor"

"Asgari 2 bin 850 TL seviyesine getirildi. 500 TL zam uygulandı. 750 TL de işveren para ödemek durumunda kalacak. Peki şimdi ne olacağını sanıyorlar? İşveren işçi çıkarmak durumunda kalacak. İnsanlar iş bulmakta zorluk geçecek, üretim azalacak.

Emekliye ve memura ‘Aç kal.’ diyorlar. Nasıl olacak bu iş? Siz 7 uçakla Kıbrıs'a gidin, 'İtibardan tasarruf yapılmaz.' deyin. Köprülere, müteahhitlerin cebine girsin diye yüzde 25 zam uygulayın. Fakat iş garibana gelince, yüzde 7-8 zam. Bu zihniyetle anca bu kadar olur. Yazıktır, günahtır."


 

Yorumlar (0)