Meral Akşener'den sert çıkış: 'Kürtlere yönelsinler, DEM’li kafalılara değil!’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Sivas'ta yaptığı konuşma nedeniyle DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'ın kendisini yargılanması talebine tepki gösterdi. Akşener, PKK'ya terör örgütü demeyenleri eleştirerek, "DEM’li kafalara değil, Kürtlere yönelin" çağrısı yaptı.

SİYASET 29.01.2024, 17:16 Buse Önder
Meral Akşener'den sert çıkış: 'Kürtlere yönelsinler, DEM’li kafalılara değil!’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ordu'da gazetecilerle buluştuğu bir etkinlikte, Sivas'ta yaptığı konuşma üzerine DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'ın talebiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Akşener, Bakırhan'ın kendisini yargılanması çağrısına karşılık, PKK'ya terör örgütü demeyenleri eleştirdi ve "DEM’li kafalara değil, Kürtlere yönelin" dedi.

‘Sözlerim çarpıtıldı’

Sivas'taki konuşmasında, geçmişteki siyasi çatışmalara vurgu yapan Akşener, o dönemdeki mücadelede ailelerin korkmadığını ifade etmişti. Akşener, 18 Ocak'ta Sivas'ta gerçekleşen konuşmasının ardından "Biraz hukuk etiği olan hakim ve savcıların bir an önce bu sözler üzerine soruşturma açıp bu insanı yargılaması gerektiğini düşünüyorduk" diyen Bakırhan'a yönelik açıklamalarda bulundu.

Akşener, konuşmasının çarpıtıldığını belirterek, "Benim insanlara, kurumlara, gruplara ayna tutmak gibi bir vazifem var. Geçmişteki siyasi çatışmaları değerlendirdiğim bölümdeki sözlerim özellikle çarptırıldı. Gençlik döneminde solcular ve ülkücüler arasında yaşanan olaylara vurgu yaptım. Bu dönemdeki eylemlerin yanlış olduğunu ifade ettim ancak ailelerin korkmadığını belirttim. Şu anki korku ortamını anlatmaya çalıştım" şeklinde konuştu.

‘Bunların tümü namettir’

Özellikle PKK'ya terör örgütü demeyenleri hedef alan Akşener, "Bu arkadaşların tümü namert. Bu bir hakaret olarak kabul edilirse hemen versinler mahkemeye. Bakın Naz bebeği katledenler namerttir. Fethi Sekin’i katledenler namerttir. Eren Bülbül’ü katledenler namerttir. Yasin Börü’yü katledenler namerttir. Aynı zamanda Sinan Ateş’i katledenler de namerttir. Bunlar namerttir" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında, bu kişilerin içindeki kötülüğü ortaya dökmelerinin millet açısından olumlu olduğunu belirten Akşener, bu insanların PKK'ya terörist demeyenlere karşı bir uyarı olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

‘DEM’li kafalara değil, kürtlere yönelin’

Akşener, sözlerini sürdürerek, "Bu insanların, Kürtleri maraba gibi gören bu yapının karşısında el pençe divan duranlara da buradan sizler aracılığı ile sözüm var; kardeşim bu DEM’li kafalılara değil, Kürtlere yönelin. Kürtleri maraba gören bu DEM’li kafalara yönelmek yerine, bu PKK’ya terörist diyemeyenlere yönelmek yerine, onlar Kürtlerin temsilcisi değildir. Onların büyük bir çoğunluğu katillere alkış tutan insanlardan oluşur. Onlara yönelin ki Türkiye bu iki yumruk arasındaki orta oyunundan kurtulsun" açıklamalarında bulundu.

Konuşmanın ardından İYİ Parti teşkilat mensupları ile basına kapalı bir toplantı gerçekleştiren Akşener, daha sonra esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek ziyaretlerini sürdürdü.

Yorumlar (0)