İstanbullulara bir müjde daha! Kurum 'Söz veriyoruz' diyerek duyurdu

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe etabının açılışında yaptığı açıklamada İstanbullulara bir müjde daha duyurdu.

SİYASET 29.01.2024, 17:18 Şeyda Gül
İstanbullulara bir müjde daha! Kurum 'Söz veriyoruz' diyerek duyurdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yaptığı İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe Etabı Açılış Töreni'ne katılan Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, önemli açıklamalarda bulundu. “İstanbul’a söz veriyoruz, ilk 5 yılın sonunda İstanbul’da metro gitmeyen hiçbir ilçemiz kalmayacak. İstanbul'un trafiğini büyük oranda iyileştireceğiz” diyen Kurum, İstanbullular evlerine, işlerine, okullarına mutlu bir şekilde ulaşacaklarını ifade etti. Kurum, “10 yılın sonunda trafik çilesi geri dönmemek üzere son bulacak” dedi.

İstanbul özlediği günlere bir adım daha yaklaştı

Bugün İstanbul’un yeni bir ulaşım hamlesiyle daha buluştuğunu ifade eden Kurum, yeni bir istiklal yatırımına kavuştuklarını dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğindeki bu şehri, İstanbul’u kesintisiz, konforlu yerli ve milli raylı sistem ağlarıyla bakanlığımız donatmaya devam ettiklerini dile getiren Kurum, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından geleceğe miras anlayışıyla inşa edilen bu dev yatırımlarla Türkiye her geçen gün daha da hızlandığını söyledi. İstanbul’un her geçen gün özlediği, beklediği, hayal ettiği o güzel günlere bir adım daha yaklaştığını belirten Kurum, “Ben Gayrettepe - İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nın son halkası olan Gayrettepe - Kağıthane yeni metro hattımızın İstanbul’da yapılacak daha nice güzel eserlere örnek olmasını diliyorum” dedi.

İstanbul'un her alanda kayıp yaşadığı 5 yılı hep birlikte telafi edeceğiz

Adaylığın ilk gününden itibaren yollara düştüklerini anlatan Kurum, planlarını yaptıklarını ve bakanla birlikte İstanbulluların kendilerinden ne beklediğini çok iyi okuduklarını söyledi. “Kim ne derse desin, bizim bu şehrin mevcut karmaşasını, içinde bulunduğu kaos ortamını en hızlı, en verimli, en ucuz şekilde gidermek için çalışmaya dair arzumuz var” diyen Kurum, irade ve azimlerinin olduğunu söyledi. Kurum, “Bugün artık bu irademiz İstanbul’da ‘uğraştıran değil, ulaştıran İstanbul’ hedefimizle tarih sahnesine çıkmıştır. İstanbul'un her alanda kayıp yaşadığı 5 yılı hep birlikte telafi edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Planlamasını hazırladık

İstanbul’un ulaşım planının hazır olduğunu ifade eden Kurum, İstanbulluların mevcut CHP'li yönetimce maalesef bekletildiğini söyledi. “Oyalanıyor, hayatından zaman kaybettiriyor. Bu şehirde yaşayan her bir insanımızın bir yılının 288 saati trafikte geçiyor. Bu ne demek biliyor musunuz? Bu trafik çilesi ömrümüzden 3 buçuk yılı alıp götürüyor” diyen Kurum, millete 31 Mart sonrası hizmete hazır olun mesajı verdiklerini kaydetti. Bu şehir de herkes kolay ve çilesiz bir ulaşımda yolculuk yapsın istediklerini söyleyen Kurum, ekibiyle birlikte doğrudan vatandaşlarla el ele vererek 10 yıllık vizyonunu ortaya koyduklarını aktardı. İstanbul için ulaşım planlamasını hazırladıklarının bilgisini veren Kurum, “Yapacağımız kara ulaşımıyla, raylı sistemlerle, taksi, otopark ve deniz ulaşımı noktasında en yüksek seviyeye getirmek için canla başla çalışacağız. İstanbul’a söz veriyoruz, ilk 5 yılın sonunda İstanbul’da metro gitmeyen hiçbir ilçemiz kalmayacak” şeklinde konuştu.

Milletimiz için çalışacağız, çalışacağız

İstanbul'un trafiğini büyük oranda iyileştireceklerinin sözünü veren Kurum, İstanbulluların evlerine, işlerine, okullarına mutlu bir şekilde ulaşacaklarını aktardı. 10 yılın sonunda trafik çilesi bir kez daha geri dönmemek üzere son bulacağının vurgulayan Kurum, İstanbul’da sadece trafikte değil, dönüşümde, çevrede, doğa koruma projelerinde ve sosyal hizmetlerde Fetret dönemini bitireceklerinin altını çizdi. “Ben bu temennilerle Gayrettepe - Kağıthane Metro Hattımızın İstanbul’umuza hayırlı olmasını diliyorum. 31 Mart akşamı İstanbul’un başkanı olmaya değil, İstanbul’un 31 Mart akşamı evladı olmaya, kardeşi olmaya, yoldaşı olmaya talibim” diyen Kurum, bundan önce nasıl depremlerde sahalarda göründüyse, 31 Mart akşamı da sahada olacağını söyledi. Kurum, “Milletimiz için çalışacağız, çalışacağız” diye konuştu.

Yorumlar (0)