Mansur Yavaş'tan Altınok'a 'çakarlı araba' göndermesi

Seçim gezisinde çakarlı araçlarla konvoy yapan Cumhur İttifakı'nın ABB Başkan adayı Turgut Altınok'a tepki gösteren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Ankara'nın sokaklarında benim bir tane fotoğrafımı görmediniz. Koruma ve çakarlı araçlarla gezmek gibi bir adetimiz yok” ifadelerini kullandı.

SİYASET 16.02.2024, 14:30 Şeyda Gül
Mansur Yavaş'tan Altınok'a 'çakarlı araba' göndermesi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, seçim çalışmaları kapsamında Ankara Ticaret Borsası İş Merkezi'nde gıda toptancıları ile görüştü. 5 yıldır kimseyi ayırmadan, şeffaf bir şekilde görev yapmaya çalıştıklarını söyleyen Yavaş, bugüne kadar kendisine ve partisine oy vermeyenleri inciten tek bir açıklamanın olmadığını belirtti. Zaman zaman siyasi parti liderlerinin kendisini muhatap almak istediğini ifade eden Yavaş, “Sadece görevimizle ilgili açıklama yapacağız” diye söz verdiğini hatırlattı. Bu sözü tuttuklarını ve yılda bir defa televizyona çıktıklarını dile getiren Yavaş, “Onda da yaptığımız hizmetleri anlattık. Ankara'nın sokaklarında benim bir tane fotoğrafımı görmediniz. Koruma ve çakarlı araçlarla gezmek gibi bir adetimiz yok” şeklinde konuştu.

Aramızdaki farkın sadece seçilmiş olmak

Bir minibüs, bir koruma ve bir şoförle her yere sade bir şekilde gittiklerini dile getiren Yavaş, seçilmiş insan olduğunu ama vatandaşın iş yerine aldığı herhangi bir genel müdürden hiçbir farkının olmadığını hissettirmek istediğini kaydetti. “Onları 'Şirketi idare etsin' diye kendinize yönetici olarak atıyorsunuz. Yanlış yaparlarsa da cezalandırıyorsunuz” diyen Yavaş, kendisinin Ankara halkına hükmetmek için değil, onlara hizmet etmeye gelen, Ankara'daki herhangi bir il müdürü neyse o olduğunu belirtti. ABB Başkanı Yavaş, “Aramızdaki farkın sadece seçilmiş olmak olduğunu bilerek hizmet etmeye çalıştık” ifadelerini kullandı.

Örnek olmaya çalışıyoruz

Vatandaşın parasını israf etmeden harcamaya çalıştıklarını söyleyen Yavaş, zaman zaman 'Ben belediyeden şu ihaleyi aldım, şu işi yapıyorum' diyen iş adamları ile karşılaştığını dile getirdi. Çok memnun olduğunu dile getiren Yavaş, açık ihale olduğu zaman herkesin hakkıyla gittiğini ve aldığını söyledi. Bu şekilde de devam edeceklerinin altını çizen Yavaş, “Kimseyi ayırmadan, içinizden biri gibi sizlerin atadığı, maaşını ödediği bir görevli nasıl çalışırsa o şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Ankara halkı takdir ederse bir 5 yıl daha bu şekilde gideceğiz. Örnek olmaya çalışıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Kent Konseyi ile ortak akılla yönetim olması gerekiyor

Vatandaşa hükmeden, 'Ben yaptım oldu' diyen, vatandaşın her şeyinize karışan biri olmaktan uzak olduğunu anlatan Yavaş, “Tam tersine Kent Konseyi ile ortak akılla, sizlerden aldığımız parayı sizlerin istediği doğrultuda harcayan bir yönetimin olması gerektiğini, insanlara anlatmaya çalışıyoruz. Bizden sonra gelenler de sizden aldıkları parayı har vurup harman savurmasın, kafaya koyduğunu yapmasın diye” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)