Komşudan kanlı tuzak: Sahte fren iziyle cinayete kaza süsü verdiler!

Denizli'nin Acıpayam ilçesine bağlı Kelekçi Mahallesi'nde 64 yaşındaki Şahin Demirten'in 5 ay önce trafik kazasında hayatını kaybettiği açıklanmış, ancak ailenin şüpheleri ve isteği üzerine olayın tekrar incelenmesi sonucunda ortaya çıkan detaylar, yaşlı adamın komşuları tarafından öldürüldüğünü gösterdi.

YAŞAM 16.02.2024, 14:59 17.02.2024, 15:35 Buse Önder
Komşudan kanlı tuzak: Sahte fren iziyle cinayete kaza süsü verdiler!

16 Eylül 2023'te meydana gelen olayda, Cihan G. adlı komşu, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne Şahin Demirten'in motosiklet kazası geçirdiğini bildiren bir ihbarda bulunmuştu. Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede Demirten'in kalp krizi geçirerek kaza yaptığı değerlendirilmiş, şüpheli bir durum olmaması nedeniyle Demirten ertesi gün mahalle mezarlığında defnedilmişti.

Ancak Demirten'in çocukları, babalarının bugüne kadar hiç kaza yapmamış olmasını, olay yerinde buldukları kırık sopa parçalarını ve kan izlerini kuşkuyla karşılayarak Cumhuriyet Savcılığına başvuruda bulundu. Bu şikayet üzerine savcılık, dosyayı incelemek üzere Denizli İl Jandarma Komutanlığına bağlı JASAT dedektiflerine teslim etti.

Şüpheli bulgular elde edildi

5 aylık titiz bir çalışma sonucunda jandarma dedektifleri, olay yerindeki delillerin toplandığı, kaza yaptığı iddia edilen motosiklette kırık bir parça bulunmadığı ve şüpheli bulguların ortaya çıktığı tespit etti. Çalışmalar sonucunda 450 kişiyle yapılan mülakat, alınan ifadeler, teknik ve fiziki takip sonucunda Demirten'in komşuları tarafından sopalarla dövülerek öldürüldüğü ortaya çıktı.

5 ay sonra itiraf ettiler

Şüphelilerden Cihan G., suçunu itiraf ederek olayın detaylarını anlattı. Cihan G.'nin daha önce Şahin Demirten'den para istemesi ve yaşanan tartışmaların husumete dönüşmesi sonucu cinayetin işlendiği belirlendi. Cinayet günü Cihan G.'nin Demirten'i sopayla dövdüğü ve ailenin diğer üyelerinin de kavgaya dahil olduğu tespit edildi.

Cinayeti kaza süsü vermek isteyen aile, Demirten'i motosikletiyle 50 metre sürükleyip taşların üzerine yüzüstü yatırdı. Ancak suçtan kurtulmak için plan yapan ailenin unuttuğu odun parçaları, suçlarını ortaya çıkardı.

Zanlılar adliyeye sevk edildi

Olayın detayları mahkeme sürecinde deşifre olurken, aile fertleri tutuklandı. Ayrıca, olaya karışanlar arasında geçmişe dayalı husumet bulunan Hasan G., eşi Makbule G., oğlu Cihan G. ve kızı Serap G. de gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen şüphelilerden Cihan G., suçunu itiraf ederek olayın seyrini anlattı.

Şahin Demirten'in çocukları ve eski eşi ise adliye önünde şüphelilere tepki gösterdi. Şüpheliler, adli süreçte suçlamaları kabul etmemekte ısrar ederken, mahkeme süreci devam ediyor.

Yorumlar (0)