Mansur Yavaş şeffaf siyasetin kitabını yazdı: Tüm mal varlığını açıkladı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kendisinin ve eşinin mal varlığını açıkladı.

SİYASET 22.02.2024, 01:25 Şeyda Gül
Mansur Yavaş şeffaf siyasetin kitabını yazdı: Tüm mal varlığını açıkladı

Temiz ve şeffaf siyasete önem verdiğini her defasında dile getiren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 31 Mart yerel seçimleri öncesi diğer adaylara da çağrıda bulunarak mal varlığını açıkladı. İşte Yavaş ve eşinin mal varlığı ve mevcut borçları;

Bir kuruş belediyenin parası o pankartlarda yok

Beypazarı Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında konuşan Mansur Yavaş, seçim çalışmalarının harcamalarının CHP Ankara İl Başkanlığı tarafından karşılandığını belirtti. Bütün belediye başkanlarına ve adaylara mal varlıklarını açıklama çağrısı yaptıklarını hatırlatan Yavaş, kendisinin mal varlığını açıklayacağını kaydetti. Bu seçimde adaylığının erken açıklanması sebebiyle Ankara’da biraz afişleri astıklarını dile getiren Yavaş, “Başladılar ‘Bunların parası nereden geliyor?’ Benim Adım Mansur Yavaş. Bir kuruş belediyenin parası o pankartların içerisinde yok. İl Başkanlığı ödüyor bunun hesabını. İsteyen herkes faturasını inceleyebilir. Ama herkes şeffaf olacak” ifadelerini kullandı.

Bu hesabı herkes vermek zorundadır

Bütün seçim harcamalarının hesabını açık açık internetten yayımlayacağını kaydeden Yavaş, belediye başkan adaylarının mal beyanlarını açıklayacağını söyledi. “Ben açıklıyorum bugün. Bütün belediye başkanları, görev yapanlar... Görevi devraldığında serveti neymiş, şimdi serveti ne olmuş bunları açıklayacaklar” diyen Yavaş, bu hesabı herkesin vermek zorunda olduğunu söyledi.

Yorumlar (0)