Altın madeninde facia: Onlarca kişi öldü! En az 100 kişi toprak altında

Venezuela’da kaçak altın madeninde meydana gelen göçükte en az 30 kişinin hayatını kaybettiği açıklanırken, 100 kişinin toprak altında kaldığı duyuruldu.

DÜNYA 22.02.2024, 02:00 Şeyda Gül
Altın madeninde facia: Onlarca kişi öldü! En az 100 kişi toprak altında

Venezuela’nın Bolivar eyaletinde yer alan Angostura kasabasında kaçak işletilen Bulla Loca adlı altın madeninde henüz belirlenemeyen bir sebeple göçük meydana geldi. Facianın duyulmasının ardından kazada çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Madende meydana gelen çökme anı anbean kayıt altına alınırken, olaya ilişkin Bolivar Güvenlik Sekreteri Edgar Colina Reyes açıklamalarda bulundu. Kazayı doğrulayan Reyes, kazadaki can kaybına ve toprak altında mahsur kalanların sayısına ilişkin net bir bilgi vermedi.

100 kişi toprak altında kaldı

Venezuela İletişim ve Enformasyon Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, faciada yaşamını yitirenlerin, mahsur kalan veya yaralananların tam sayısına henüz ulaşamadığı ifade edildi.

En az 30 kişinin hayatını kaybetti

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Angostura Belediye Başkanı Yorgi Arciniega ise kazada en az 30 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Yaklaşık 100 kişinin toprak altında kaldığını ifade eden Arciniega, madenin bulunduğu bölgeye arama - kurtarma ekiplerinin sevk edildiğinin bilgisini verdi.

Yorumlar (0)