Kurum, İmamoğlu’nu hedef aldı: ‘Gizledikleri ittifak, tamamen ortaya çıktı’

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Eyüpsultan'da Ordulular İle Buluşma Programı’na katıldı. CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nu eleştiren Kurum, "Gizledikleri ittifak tamamen ortaya çıktı" açıklamasında bulundu.

SİYASET 26.02.2024, 00:51 Buse Önder
Kurum, İmamoğlu’nu hedef aldı: ‘Gizledikleri ittifak, tamamen ortaya çıktı’

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Eyüpsultan'da düzenlenen Ordulular İle Buluşma Programı'na katıldı. Programda yaptığı konuşmada, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi ve İstanbul'un önünde bir tehlike olduğunu ifade etti.

‘İmamoğlu kandil ittifakının küçük ortağı’

Kurum, Türkiye'nin ve İstanbul'un geçmişteki tehlikelere karşı iradesini ortaya koyduğunu belirterek, aynı hassasiyetin şu anda İstanbul için de gösterilmesini istedi. İstanbul'un kirli bir pazarlık masasına yatırıldığını savunan Kurum, Sancaktepe'de Kandil ittifakının bayraklarının meydanlarda sallandığını iddia etti. Kurum, “İşte iki gün önce, Sancaktepe'de, Kandil ittifakının bayrakları meydanlarda sallandı. Kandil ittifakının küçük ortağı da bunu itiraf etti. Yani artık gizledikleri ittifak, tamamen ortaya çıktı” ifadelerini kullandı.

Kandil ittifakının küçük ortağı olarak nitelediği İmamoğlu'nu suçlayan Kurum, İstanbul'u siyasi hırslar uğruna pazarlıkların konusu haline getirdiğini öne sürdü. Ancak, tarihten bu yana İstanbul'un paylaşılmadığını ve milletin bu tür kirli anlaşmalara izin vermediğini vurguladı.

İsrafı bitirdik eleştirilerine yanıt verdi

İstanbul'un kaynaklarının israf edildiğini belirten Kurum, İmamoğlu'nun israfı bitirdik iddiasına karşılık, bir konsere 600 milyon lira harcanarak israfın sürdüğünü savundu. Ayrıca, astığı pankartların reklam bütçesine 175 milyon lira harcandığını öne sürerek İmamoğlu'nun belediyecilik anlayışını eleştirdi. Kurum, 31 Mart'ta yapılacak seçimde İstanbul'un annelerine, gençlerine ve çocuklarına ait kaynakları israf edenlerin elinden kurtaracaklarını ifade etti.

‘İstanbul’u çile yumağı haline getirdi’

Kurum, rakibi İmamoğlu'nu sürekli gündem değiştirmek ve polemiklere girmekle suçlayarak, İstanbul'u çile yumağı haline getirdiğini iddia etti. Törenlere katılmayan İmamoğlu'nu eleştirerek, 5 yıldır devletin hiçbir değerine saygı duymadığını ve söz verdiği metroları yapmadığını iddia etti. Ayrıca, İmamoğlu'nun kendi mağduriyetini ürettiğini ancak milletin buna kanmayacağını belirtti.

Son olarak, İstanbul'da gerçek belediyeciliğin ve AK Parti belediyeciliğinin 31 Mart'ta başlayacağını söyledi.

Yorumlar (0)