Kurum'dan İmamoğlu'na 'Rabia' tepkisi: ‘Kibri aklının önüne geçmiş’

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, Mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ‘Bir parmak eksilterek el mi sallanır?’ eleştirisine yanıt veren Kurum,  “Allah size akıl fikir versin demiş. Bu nasıl bir kibir? Kibri, aklının önüne geçmiş durumda” ifadelerini kullandı.

SİYASET 03.03.2024, 16:16 Buse Önder
Kurum'dan İmamoğlu'na 'Rabia' tepkisi: ‘Kibri aklının önüne geçmiş’

Murat Kurum, Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak katıldığı Eyüpsultan Kültür Merkezi'ndeki Doğu ve Güneydoğu Anadolu İstişare Toplantısı'nda, 5 yıl boyunca Bakanlık görevini üstlendiği süre zarfında Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun her şehrine dokunduğunu vurguladı.

Kurum, bu bölgelerde adım atılmamış tek bir il, ilçe ve mahalle bırakmadıklarını ifade ederek, "İz bıraktık, izin yapmadık. Her gittiğimiz yerde kalıcı etkiler bıraktık. Çünkü biz bu ülkenin her karışına sevdalıyız, aşığız. Milletimizin her ferdi için gecemiz gündüzümüzdür. Erzurumlu kardeşlerimizin de dediği gibi, 'Dert insanı mert eder'. Bizim yola çıkmamıza sebep olan, bizi bu yolda ilerleten bir dert var" şeklinde konuştu.

‘İstanbul'un son 5 yılı israf edildi’

Murat Kurum, şehrin son 5 yılını kötü bir yönetimle geçirdiğini belirtti. Kurum, İstanbul'un beceriksiz ellerde ve etkisiz bir yönetim altında büyük bir zaman kaybettiğini vurgulayarak, "İstanbul'umuzun 5 yılı ziyan edilmiş, heba edilmiştir. Bu süre zarfında sadece reklamla, algıyla, polemikle geçmiştir. 'İsrafı bitirdik.' deyip sıraladıkları lüks araçlardan daha fazlasını kullanamadıkları o araçların 2 katını şimdi hizmet aracı olarak kullanıyorlar. 'İsrafı bitirdik.' deyip 175 milyon lira reklam bütçesi ayırdıklarını görmekteyiz. Ayrıca, 550 milyon lira harcanan konserlere tanık olmaktayız" dedi.

Kurum’dan ‘rabia’ tepkisi

Kurum, sözlerine önceki belediye başkanını eleştirerek, "Yarı zamanlı belediyecilik yapan, ara sıra belediyeye uğrayan bir başkan çıkmış dün 'Bir parmak eksilterek, el mi sallanır?' demiş. Hani bizim işaretimiz var ya, Rabia işaretimiz. Üstüne tüm AK Parti seçmeniyle dalga geçip 'Allah size akıl fikir versin.' demiş. Bu nasıl bir kibir? Kibri, aklının önüne geçmiş durumda. Neyle dalga geçiyor, bizim işaretimizle dalga geçiyor. Bu işarette tek bayrak, tek millet, tek devlet ve tek vatan var. Bunun neden rahatsız olduğunu anlamak zor. Sen git o yabancı büyükelçilerle masada olmaya devam et. Biz, sen istesen de istemesen de milletimizin masasında, milletimizle el ele kol kola yürümeye 22 yıldır olduğu gibi devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

‘İstanbul’un kaynaklarını kendi çıkarlarına harcadılar’

Kurum, önceki yönetimin İstanbul'un kaynaklarını kendi çıkarları için harcadığını iddia ederek, "Sen git, 5 yıldır olduğu gibi yol yürüdüğün o genel başkanını arkasından hançerlemeye devam et. Sen yine git, o İstanbul'un kaynaklarını, İstanbul'a değil kendi emellerin, kendi geleceğin için çarçur etmeye devam et ama sabret, 31 Mart'ta senin o eş genel başkanını da, seni de süresiz tatile yollayacak bu millet" ifadelerini kullandı.

‘İki zihniyet arasında seçim yapılacak’

Murat Kurum, yerel seçimde iki farklı zihniyet arasında bir tercih yapılacağını belirtti. Sağlıksız binalarda deprem korkusuyla beklemek ile kentsel dönüşümle huzur içinde yaşamak arasında bir seçim yapılacağını vurgulayan Kurum, "Bu seçimde, son beş yılda sadece 5 bin konut dönüştüremeyenleri mi yoksa asrın felaketinde 3 ay içinde 180 bin konutun temelinin inşasına başlayanları mı tercih edeceğiz?" ifadelerini kullandı.

Kurum, milletin kaynaklarını israf edenlerin mi yoksa İstanbul'un her ilçesine 350 milyar lira yatırım yapanların mı seçileceğine karar verileceğini vurgulayarak, İstanbulluların beş yıldır yaşadıkları zorlukları göz önünde bulundurarak hizmetin ve eserin adresi olan AK Parti ile Cumhur İttifakı'nı 31 Mart'ta rekor bir oyla seçeceklerini belirtti.

‘Biz millet için üreten tarafta olacağız’

Murat Kurum, kendilerini polemikle anılmayacaklarına vurgu yaparak, "Bizi temel atarken, açılışlar yaparken, gençler için yeni ofisler ve iş yerleri kurarken bulacaklar. Kirli pazarlıkların, iftiraların ve dedikoduların ardında asla göremeyecekler. Biz, her zaman millet için üreten, millet için çalışan bir taraf olacağız. Sözünü tutanların yanında, sözünden dönenlerin tarafında olmayacağız." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)