Kılıçdaroğlu'ndan 'kayyum' tepkisi: Bunun adı demokrasi değil, bu tam bir felaket!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa'da partisinin yerel yönetim çalıştayında konuştu. Seçilmiş belediye başkanlarının yerine 'kayyum' atanması durumuna sert tepki gösteren Kılıçdaroğlu, AK Parti iktidarına seslendi ve "Halkın seçtiği belediye başkanlarının yerine kayyum atarsanız, siyasi meşruiyete gölge düşürürsünüz" şeklinde konuştu.

SİYASET 30.09.2023, 16:56 30.09.2023, 17:02
Kılıçdaroğlu'ndan 'kayyum' tepkisi: Bunun adı demokrasi değil, bu tam bir felaket!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa'da partisinin yerel yönetim çalıştayında konuştu. Kılıçdaroğlu, siyasi iktidar için en önemli konulardan birinin 'siyasi ve ahlaki meşruiyet' olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "Eğer montaj ile videolar yapıyorsanız siyasi ve ahlaki meşruiyetiniz tartışılır duruma gelir. Halkın seçtiği belediye başkanlarının yerine kayyum atarsanız, siyasi meşruiyete gölge düşürülürsünüz. Bu halk neden oy kullanıyor? Bunun adı demokrasi mi? Bu tam bir felakettir" dedi.

Eğitim problemi

Konuşmasında eğitim problemlerine de değinen CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Eğitim de tam bir felaket. 60-70 kişilik sınıflarda bir öğretmen o kadar öğrenci ile nasıl ilişki kuracak? Derslik için söz veriyoruz. Büyükşehir belediye başkanlığını siz bize vereceksiniz, biz de 5 bin derslik kuracağız. Şanlıurfalı kardeşim eğer çocuğunun daha iyi bir eğitim almasını istiyorsa, Urfa’da en az 100 adet kreş olmasını istiyorsa CHP'nin adayına oy vermeli" şeklinde konuştu.

"Şanlıurfa bir İstanbul bir Kudüs olabilir"

CHP'nin yerel yönetimlerdeki çalışmalarını anlatan Kılıçdaroğlu, "Eskişehir hafta sonları adeta turist kaynıyor. Eskişehir öncelerinde bir çöl gibiydi, şimdi vahaya döndü. Bunu kim yaptı? CHP yaptı. Şanlıurfa'da çok daha fazla şey var fakat vizyon lazım. Zenginleşmek amacıyla sadece siyaseti kullanırsanız halk yoksul kalır. Şanlıurfa bir İstanbul, bir Kudüs olabilir" ifadelerini kullandı.

"Cezaevinde uyuşturucu baronu göremezsiniz!"

Uyuşturucu kullanımına yönelik AK Partiyi eleştiren Kemal Kılıçdaroğlu, "Uyuşturucu nedeni ile gençliğimizi kaybedebiliriz. Artık bu konu bir milli güvenlik problemidir. Cezaevinde yatan bir tane uyuşturucu baronu göremezsiniz" dedi.

"Emine Şenyaşar nerdeyse suçlu ilan edilecekti"

2018 yılında 2 oğlu ve eşi AK Parti Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın yakınları tarafından katledilen Emine Şenyaşar'dan bahseden Kılıçdaroğlu, hastanedeki saldırı anlarının görüntülerinin ortadan kaybedildiğini belirtti.

Emine Şenyaşar'ın nerdeyse suçlu ilan edildiğini söyleyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "8 savcı bir iddianame hazırlamaya korktu. Oraya bizim arkadaşlarımız geldi. Kimse bu memlekette sahipsiz değildir. Dava açıldı, takipçisiyiz" diye konuştu.

Yorumlar (0)