İYİ Partili isim adaylıktan çekildi

İYİ Parti'nin TBMM Grup Toplantısı'nda Meral Akşener tarafından rozet takılarak Seydikemer belediye başkan adayı olarak ilan edilen Harun Sağır, adaylıktan çekildiğini açıkladı.

SİYASET 13.02.2024, 16:28 14.02.2024, 09:35 Buse Önder
İYİ Partili isim adaylıktan çekildi

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde İYİ Parti'nin belediye başkan adayı olan Harun Sağır, ittifak protokolüne uyulmadığı gerekçesiyle adaylıktan çekildiğini duyurdu. İYİ Parti TBMM Grup Toplantısı'nda Meral Akşener tarafından rozet takılarak Seydikemer belediye başkan adayı olarak açıklanan Sağır, yazılı bir açıklama yaparak adaylıktan çekildiğini belirtti.

Adaydan açıklama geldi

Yaklaşık üç aydır Seydikemer'de belediye başkan adayı olarak çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Sağır, 2023 yılı Kasım ayında İYİ Parti, CHP, DEVA ve SP ilçe başkanlarının iş birliğiyle başlayan sürecin, ilçe başkanlarının uzun süredir yerel seçimlere yönelik ittifak çalışmalarıyla devam ettiğini dile getirdi. İlçe başkanlarının kendisine Seydikemer İttifakı'nın adayı olma teklifi yaptığını belirten Sağır, ittifak halinde seçime girmeyi kabul ettiğini ve İYİ Parti Seydikemer Belediye Başkan adayı olduğunu aktardı.

‘CHP’nin adayı çıkarması siyasi dağınıklık’

İlerleyen süreçte CHP'nin aday çıkarması nedeniyle ittifakın bozulduğunu ve siyasi bir dağınıklığa yol açtığını ifade eden Sağır, siyasi partilerin genel başkan düzeyindeki olumsuz tutum ve davranışların etkisiyle Seydikemer İttifakı'nın sürdürülmesinin imkansız hale geldiğini dile getirdi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığına aday olacak

Seydikemer'de belediye başkan adaylığından çekildiğini açıklayan Sağır, aynı zamanda Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı'ndan aday olmak için istifa ettiğini belirtti.

Yorumlar (0)