CHP’de istifa depremi: Mevcut belediye başkanı istifa etti

31 Mart yerel seçimlere az bir süre kala CHP’de istifa rüzgarı esmeye başladı. CHP'nin Esenyurt'tan başkan adayı göstereceği konuşulan Gürsel Tekin’in istifasının ardından bu kez Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, CHP'den istifa ettiğini açıkladı.

SİYASET 13.02.2024, 17:00 14.02.2024, 16:21 Şeyda Gül
CHP’de istifa depremi: Mevcut belediye başkanı istifa etti

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada partisinden istifa ettiğini açıkladı. Herkese eşit ve adaletli hizmet götürmenin gayreti içerisinde olduğunu belirten Çetin, görevini yaparken partisinin bayrağını "en yükseğe çıkarmayı hedeflediğini" vurguladı. Girdikleri her seçimde gece gündüz demeden çalıştığını ifade eden Çetin, bunun karşılığını da seçim sonuçlarıyla aldıklarını vurguladı. “Partimizin ve partililerimizin her zaman gururla takdim edecekleri bir yerel yönetici olmak için azami gayret gösterdim” diyen Çetin, ancak gelinen noktada ömrünü verdiği partinin gasp edilmeye çalışıldığını, ilkelerinden ve değerlerinden uzaklaştırıldığını üzülerek gördüğünü dile getirdi.

Bu hikaye burada bitmez

Çetin, önce yerelde ardından genelde iktidarı hedeflemesi gerekirken Cumhuriyet Halk Partisi’nin mevcut yönetiminin sadece kendi parti içi iktidarlarını korumaya yönelik taktikler geliştirmeye çalıştığını kaygıyla izlediklerini vurguladı. Bunu son aday belirleme yöntemlerinde de net bir şekilde gördük. Atatürk ilkeleri, Cumhuriyet değerleri, sosyal demokrasinin evrensel kuralları gibi partinin kimliğini oluşturan kavramların göz ardı edildiği belirten Çetin, hiçbir kriterin dikkate alınmadığı, parti içi dar kadrolaşmanın ön plana çıktığı, adaylıkların ahbap çavuş ilişkileriyle dağıtıldığı bir süreci üzülerek yaşadıklarını söyledi. Tanık olduğu bu tablonun kaygı verici olduğunun altını çizen Çetin, “Ömrünü Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde geçirmiş, partinin birçok kademesinde gururla görev yapmış biri olarak partimden istifa ettiğimi üzülerek açıklıyorum. Ancak bu hikaye burada bitmez” ifadelerini kullandı.

CHP, Çukurova’da Kozay’ı aday gösterdi

CHP’den yapılan açıklamada mevcut Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'in yerine Emrah Kozay'ı aday gösterdiği duyurulmuştu.

Yorumlar (0)