İYİ Parti’de istifa depremi: Bu kez Genel Başkan Yardımcısı istifa etti

Partisinden istifa ettiğini duyuran İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Cem Karakeçili, “Her şey için minnettarım. Tüm İyi Parti ailesine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

SİYASET 26.02.2024, 12:56 Şeyda Gül
İYİ Parti’de istifa depremi: Bu kez Genel Başkan Yardımcısı istifa etti

İYİ Parti’de istifa rüzgarı devam ederken, bu kez üst kademeden ayrılık haberi geldi. İYİ Parti Genel Yönetimler Başkan Yardımcısı Cem Karakeçili, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda istifa ettiğini açıkladı.

Her veda zordur

“Her veda zordur çünkü zor zamanlarda, doğru amaçlarla, güzel duygularla, cesur insanlarla iyi günler geçirdim. Her şey için minnettarım tüm İyi Parti ailesine teşekkür ediyorum” diyen Karakeçili, gençlik yıllarından beri içinde siyaset camiasında bulunduğu söyledi. “Başta rahmetli babamdan; ANAP ve DP’de genel başkan yardımcısı sıfatımla birlikte çalışma şansı elde ettiğim değerli genel başkanlardan; sokakta, tarlada, yağmurda, sıcakta, beraberce ter akıttığımız her kademeden partili kardeşimden birçok şey öğrendim. Hepsine minnettar ve müteşekkirim” ifadelerini kullanan Karakeçili, siyasete dair tüm bu öğrendiklerimi alt alta yazıp topladığımda siyasetin bir ekip çalışması olduğu kanısına vardığını söyledi. Siyasetin amacının çatışmaları ve çıkarları uzlaştırılmak olan bir sanat olduğunu belirten Karakeçili, “Bu uzlaşı da merkezde ve makulde buluşmaktır; Merkezi ve makulü inşa etmektir. Haliyle, siyasal partiler de siyaset sanatını icra etmek üzere, ortak fikirlere ve ideallere sahip ancak farklı yetenekleri olan insanları bir araya getiren orkestralara benzerler. Genel başkanlar ise koordinasyonu, uzlaşmayı, dengeyi ve düzeni sağlayan orkestra şefleridir” dedi.

Akşener, sürekli yanlış yapıyor

İYİ Parti lideri Meral Akşener’in oldukça bilgili bir siyasetçi, fazlasıyla tecrübeli bir orkestra şefi olmasına rağmen, enstrümanlara ısrarla yanlış parçalar icra ettirmekte olduğunu söyleyen Karakeçili, en iyi bildiğini var saydıkları notalara da sürekli yanlış bastığını vurguladı. Gelinen noktada partinin idaresinde siyasal bir gürültü kaynağına dönüştüğünü belirten Karakeçili, bu hazin durumu üzüntüyle izleyen milyonlarca seçmenin ise davul ve tokmak arasında sıkışıp kaldığını dile getirdi.

Sistematik bir sorumsuzluk ve umursamazlık boyutuna ulaştı

Hatalarda ısrarın asıl sonucunun İyi Parti’nin Türkiye’ye iyi geleceğine emin olduğum büyük bir orkestra olma hedefinden tamamen ayrılması olduğunu kaydeden Karakeçili, bu sebeple partinin günden güne erimekte olduğunu söyledi. Bu erimenin sadece rakamsal olmadığını aktaran Karakeçili, partinin siyasi koordinatlarının erozyonu olduğunu vurguladı. Partiyi bir zamanlar yüzde 15’lerin üzerine çıkartan, her görüşten böylesine değerli ve hassas bir seçmen kitlesinin bugün seçeneksiz ve umutsuz kalması olduğunu anlatan Karakeçili, meselenin genel seçimin kaybedilmesine bağlı olarak, partinin yaşadığı iç buhran durumuyla açıklanamayacağını dile getirdi. Ana muhalefet partisiyle bir zamanlar yapılmış olan İttifakın sona ermesinin de bunu anlatmaya yetmeyeceğini belirten Karakeçili, meselenin çok zor koşullarda kurulan ve kuruluşunun her aşamasında umut ve cesareti ısrarla bünyesinde taşıyarak büyüyen bir siyasal hareketin göz göre göre felakete sürüklenmesi olduğunu aktardı. Meselenin alınan kararların partinin geleceğini karartacak denli yoğunlaşarak, Ülke siyasetini, bir çıkmaza sokması olduğunu aktaran Karakeçili, “Tüm itirazlara, hatta feryatlara rağmen de bu yoldan dönmemeye adeta yemin edilmiş olmasıdır. Mesele, “Hür ve müstakil” sloganıyla perdelenmiş olan akıl ve zihin dağınıklığının seçmenimize karşı yapılan sistematik bir sorumsuzluk ve umursamazlık boyutuna ulaşmasıdır” ifadelerini kullandı.

İyi Parti üzerine oynanan oyunlar burada aranmalı

“Gelinen noktada “Bu kurşunlar mı bize dur diyecek?”, “Uğur Mumcu’lar, Gaffar Okkan’lar, Sinan Ateş’ler durdu mu?” diye konuşan Akşener’den, “eskiden siyasi cinayetler mertçe işlenirdi” diyebilen bir zihin dünyasına geçilmesidir. Birkaç ay öncesine kadar Cumhurbaşkanı olması niyetiyle masa devrilen İmamoğlu için, “gözü başka mevkilerde olanlar bu şehri yönetemez” denilmesidir” ifadelerini kullanan Karakeçili, Ankara’da ise “hür ve müstakil” iddiasının, tüm siyasi yaşamını CHP’de geçirmiş bir adayla neticelenmesi olduğunu söyledi. Birçok il ve ilçede de benzer durumların gerçekleştiğini anlatan Karakeçili, İyi Parti üzerine oynanan bir oyun ve yapılan bir operasyon varsa, burada aranması gerektiğini savundu.

Hazin durum, İyi Parti’de görev yapmama artık izin vermemektedir

Dolayısıyla operasyon denen şeyin köklerini dışarıda aranmasına gerek olmayacak kadar içeride olduğunu anlatan Karakeçili, yetkili hiç kimsenin bu hastalığı kabul etmemekte, bu konudaki uyarılarıysa düşmanlık ve ihanet olarak addetmekte olduğunu söyledi. Teşhisin ve haliyle tedavinin yapılma imkanının kalmaması ise mevcut koşullarda İyileşmesi mümkün olmayan bir hastalığın nihai sonucunun beklendiği umutsuz bir kabullenişi gösterdiğini aktaran Karakeçili, “Buraya kadar anlattığım ve paylaştığım hazin durum, İyi Parti’de görev yapmama artık izin vermemektedir” şeklinde konuştu.

Savaş ve düşmanlık siyaseti değildir

“Çünkü benim bildiğim ve anladığım siyaset, çatışmaları ve çıkarları uzlaştırma sanatı olan siyasettir. Savaş ve düşmanlık siyaseti değildir. Çünkü savaş bir siyaset biçimi değildir. Benim anladığım siyaset, sorunlara çözüm bulma sanatıdır” diyen Karakeçili, sorumsuzluğun bir siyaset biçimi olmayacağını ifade etti. Siyasetin gerçekçi hedeflere tutarlı şekilde ve sabırla yürümek olduğunu savunan Karakeçili, iddia ve hedeflerden durduk yere vazgeçmek olmadığını kaydetti. Karakeçili Çünkü iddiasızlık bir siyaset biçimi değildir. Benim anladığım siyaset, kaybetmek ve kaybettirmek için değil, kazanmak ve kazandırmak için yapılan siyasettir. Çünkü kaybettirmek, bir siyaset biçimi değildir” diyen Karakeçili, bu vesileyle partideki yerel yönetimler başkan yardımcılığı görevinden istifa ettiğini ve parti üyeliğinden ayrıldığını açıkladı.

Yorumlar (0)