İYİ Parti'nin kararına Mansur Yavaş'tan ilk yorum: 4 milyon 200 bin…

İYİ Parti'nin işbirliğine "hayır" kararını değerlendiren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Saygı duyuyoruz. Biz 4 milyon 200 bin Ankaralı seçmenin oylarına talibiz” ifadelerini kullandı.

SİYASET 05.12.2023, 12:02 05.12.2023, 12:15 Şeyda Gül
İYİ Parti'nin kararına Mansur Yavaş'tan ilk yorum: 4 milyon 200 bin…

İYİ Parti’nin CHP ile işbirliğine hayır kararının ardından ilk kez konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, önemli değerlendirmelerde bulundu. Habertürk’te yer alan haberde Yavaş’ın, karara saygı duyduğu ifade edildi. ABB Başkanı Yavaş, “Biz 4 milyon 200 bin Ankaralı seçmenin oylarına talibiz” dedi.

Ankara için hizmet ve proje üretmeye devam edeceğiz

“Biz partilerin aldığı kararlara karışmıyoruz, saygı duyuyoruz” ifadelerini kullanan Yavaş, Ankara'da 4 milyon 200 bin seçmen olduğunu ve hepsinin oylarına talip olduklarını vurguladı. Yavaş, Ankara için hizmet ve proje üretmeye devam edeceklerinin altını çizdi.

İYİ Parti’den işbirliğine hayır kararı çıkmıştı

Genel İrade Kurulu toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan İYİ Parti lideri Meral Akşener, CHP'nin yerel seçimlerde işbirliği önerisine 'hayır' kararı çıktığını duyurmuştu.

Konuya ilişkin açıklama yapan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ise GİK'te yapılan oylamayı “Bu siyasi tarihimizde çok fazla örneği olmayan bir demokrasi şöleni” olarak nitelendirmişti. Zorlu, “Yapılan oylama neticesinde Genel İrade Kurulumuz, 2024 yerel seçimlere İYİ Partimizin hür ve müstakil olarak girme kararını almıştır” ifadelerine yer vermişti.

Yorumlar (0)