İYİ Parti İstanbul adayını açıkladı: İşte o isim…

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün gerçekleştirilen grup toplantısında İstanbul adayı ile birlikte partisinin yeni adaylarını açıkladı.

SİYASET 24.01.2024, 11:33 24.01.2024, 12:21 Buse Önder
İYİ Parti İstanbul adayını açıkladı: İşte o isim…

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında İstanbul ve Balıkesir illerindeki belediye başkan adaylarını açıkladı. Akşener, İstanbul için Buğra Kavuncu'nun, Balıkesir için ise Turhan Çömez'in aday olarak gösterileceğini duyurdu.

Milletvekillerini aday olarak göstermek istemediklerini ifade eden ancak Balıkesir'de Turhan Çömez'in, Ankara Sincan'da ise Fatih Koca'nın belediye başkan adaylıklarını resmi olarak açıklayan Akşener, adayların partinin vizyonunu ve hedeflerini en iyi şekilde temsil edeceğine inandığını ifade etti. İşte Akşener’in konuşmasındaki satır başlıkları;

CHP’yi sert bir dille eleştirdi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gazi Meclis'te gerçekleşen NATO'ya katılım protokolü oylamasını ve diğer önemli gelişmeleri değerlendirdi. Akşener, Türkiye'nin elindeki kozun, parlamentoda yapılan oylama sonucunda zayıfladığını ve milli güvenliğimiz için talep edilen hususların henüz yerine getirilmediğini ifade etti.

Konuşmasında, oylamanın turnusol kağıdı niteliğinde olduğuna dikkat çeken Akşener, partisinin "hayır" oyu vermesine rağmen Cumhur İttifakı ve CHP'nin oylarıyla protokolün kabul edildiğini belirtti. Akşener, bu durumu ülkemizin elindeki önemli bir kozun kaybedilmesi olarak değerlendirdi.

Oylama sürecinde gözlemlenen durumu eleştiren Akşener, iktidar partisi ile uyum içinde olanların ve iktidara karşı duranların tutumlarını sert bir dille eleştirdi. "İktidarla hizalanmayacağız" diyenlerin bile bu kritik oylamada iktidarla aynı yönde oy kullandığını ifade etti.

‘İstatistik kurumu değil, meteoroloji enstitüsü’

Ayrıca, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıklamalarını da sert bir dille eleştiren Akşener, enflasyon konusunda milletin hissiyatı ile resmi rakamlar arasındaki uçuruma dikkat çekti. TÜİK'in açıkladığı enflasyon oranları ile vatandaşların hissettiği enflasyonun farkını vurgulayan Akşener, "İstatistik kurumu değil; meteoroloji enstitüsü mübarek" ifadelerini kullandı.

En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine çıkartılmalı

Akşener, konuşmasının bir bölümünde emeklilerin maaş durumuna da değindi. 2002 yılından bu yana en düşük emekli maaşının asgari ücretin yüzde 60'ına düştüğünü belirten Akşener, 10 yıl önceki asgari ücretin 850 lira, en düşük emekli maaşının ise 1050 lira olduğunu hatırlattı. Bugünse asgari ücretin 17 bin liraya çıkmasına rağmen en düşük emekli maaşının 10 bin lira seviyesinde kaldığını ifade etti.

Akşener, "Sayın Erdoğan; Emeklilerimizin üzerindeki ağır yükü, derhâl kaldırın. En düşük emekli maaşını, bir an önce, asgari ücret seviyesine çıkartın" diyerek iktidarı emeklilere yönelik adım atmaya çağırdı.

‘Devletin imamına kim baskı yapıyor?’

Cami imamının şehitlerle ilgili bölümü okumaması üzerine yaşanan olayları da değerlendiren Akşener, bir cami imamının üzerinde baskı olduğunu söylemesi ve bu konuda ortaya atılan iddiaları rezalet olarak nitelendirdi. Akşener, devletin imamına yapılan baskının kabul edilemez olduğunu ifade ederken, bu konuda devletin ve Diyanet'in niçin sessiz kaldığını sorguladı.

‘2023 bitti ama Ay’a sert iniş yapılmadı’

Akşener, Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzaya gitmesini de değerlendirerek, bu olayın millet olarak gurur verici olduğunu ancak hükümetin 2023 yılında yapmayı taahhüt ettiği sert inişli uzaya gidememenin sorgulanması gerektiğini belirtti. Türkiye'nin teknolojik ve ekonomik durumuyla ilgili bir sorun olduğunu ifade etti. Akşener, “Yıl oldu 2024 ama biz, bir başka ülkenin ticari bir şirketi aracılıyla bir vatandaşımızı, uzaya gönderebildik. İşte bizim asıl tartışmamız gereken bunu, kendi imkân ve kabiliyetlerimizle, kendi teknolojimizle neden hâlâ yapamadığımızdı” ifadelerini kullandı.

Son olarak, siyasetteki kibirli yaklaşımları reddettiklerini vurgulayan Akşener, milletin iradesini ipotek altına alan anlayışa karşı olduklarını belirtti ve vatandaşlara seslenerek sandıktaki tercihlerini özgürce yapmaya çağırdı.

Yorumlar (0)