İYİ Parti'den CHP'ye eleştiri: "Keşke bu kaygılarını 14 Mayıs'tan önce görseydik"

İYİ Parti Sözcüsü Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, CHP'deki "yapay zeka ile aday belirleme" tartışmasını yorumladı. Zorlu, "Keşke doğru adayı belirleme kaygılarını 14 Mayıs'tan önce de görseydik." dedi. İşte Zorlu'nun açıklamaları...

SİYASET 19.02.2024, 17:02 Hakan Öksüz
İYİ Parti'den CHP'ye eleştiri: "Keşke bu kaygılarını 14 Mayıs'tan önce görseydik"

31 Mart'taki yerel seçime giderken CHP'nin yapay zeka ile aday belirleme sürecine girmesi, siyasetin gündeminde yankı uyandırdı. CHP lideri Özgür Özel'in, "Yapay zekanın adayları var." açıklaması, partide depreme neden oldu. 

İYİ Parti Sözcüsü Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, yaptığı basın toplantısında CHP'deki yapay zeka tartışmalarını yorumladı. Zorlu, CHP'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın adının, dün yapılan aday tanıtım toplantısında okunmaması hakkında da konuştu.

"Hatay'da ipi biz göğüsleyeceğiz"

Farklı bir partinin Hatay adayının kim olacağının İYİ Parti'yi ilgilendirmediğinin altını çizen Kürşad Zorlu, "İYİ Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nusret Cömert'tir. Bizi ilgilendiren bu. Yarış çok rekabetli olacak. İYİ Parti'nin bu yarışı kazanacağı düşüncesindeyim." dedi.

CHP'deki yapay zeka tartışmaları

CHP'deki yapay zeka tartışmalarını da takip ettiğini kaydeden İYİ Parti Sözcüsü Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, "Bu yür teknolojilerin siyasete uyarlanması esasında yararlı. Keşke doğru adayı belirleme kaygılarını 14 Mayıs'tan önce de görseydik. Sayın Meral Akşener'in masaya taşıdığı kaygılarla ilgili de biraraştırma yapsalardı bugün Türkiye'de çok farklı bir ortam olacaktı." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)