İfade veren Canan Kaftancıoğlu’ndan flaş açıklama

CHP İstanbul eski İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, para sayma görüntülerine ilişkin ifade verdi. Yaklaşık 3 saat ifade veren Kaftancıoğlu çıkışta basın açıklaması yaptı.

SİYASET 22.03.2024, 18:30 23.03.2024, 16:16 Buse Önder
İfade veren Canan Kaftancıoğlu’ndan flaş açıklama

CHP İstanbul İl Başkanlığı'na ilişkin iddia edilen para sayma görüntülerine yönelik soruşturma sürerken, bugün eski İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ifade vermek üzere adliyeye çağrıldı. İfadesi yaklaşık iki saat süren Kaftancıoğlu, çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İfadesinin ardından beklenmedik bir şekilde açıklama yapma kararı alan Kaftancıoğlu, basın mensuplarının çoğunluğunun kadın olmasının etkisiyle bu kararını değiştirdiğini belirtti.

İfade vermeye sıcak bakmıyordu

Kaftancıoğlu, soruşturma kapsamında ifade vermeyi reddetme eğiliminde olduğunu ancak ilk olarak kayıtları oluşturanların ortaya çıkarılması gerektiğini savundu.

"Önce o gayrimeşru yollarla kayıtları yapanların hukuk karşısında hesap vermesi gerekiyor, sonra bizim bilgimize başvurulmalı" diyen Kaftancıoğlu, görüntülerin 2019 yılına ait olduğunu ve Cumhuriyet Halk Partisi'ni seçim öncesinde yıpratmak amacıyla kullanılan bir aparat olduğunu iddia etti.

‘Benim ve partimin itibarı zedelenmeye çalışılıyor’

Partisinin ve kendisinin seçim öncesi itibarını zedelemeye yönelik bu tür girişimlerin seçim sürecinde sürdürülmeye çalışıldığını öne süren Kaftancıoğlu, yargının da bu sürecin bir parçası olarak kullanılacağını ifade etti.

Son olarak, CHP'nin seçim atmosferinde bu tür provokatif girişimlerle mücadele etmek zorunda olduğunu vurgulayan Kaftancıoğlu, partisinin ve kendi kişisel itibarının bu tür olaylardan etkilenmeyeceğini dile getirdi.

Yorumlar (0)