Erdoğan’dan kadınlar günü açıklaması: ‘365 gün de kadınların günüdür’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, siyasete kadın elinin değmesini daima desteklediğini belirterek ''Sadece 8 Mart değil yılın kalan 364 günü de esasen kadınların günüdür, öyle olmalıdır” ifadelerini kullandı.

SİYASET 08.03.2024, 16:20 Buse Önder
Erdoğan’dan kadınlar günü açıklaması: ‘365 gün de kadınların günüdür’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla İstanbul'da Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen ''Türkiye ile Güçlenen, Türkiye'ye Güç Veren Kadınlar Programı''nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Türkiye ve dünya kadınlarının bu özel gününü tebrik ederek, 8 Mart'ın barışa, dostluğa, kardeşliğe ve dayanışmaya vesile olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı, siyasette kadınların etkin rol almasını desteklediğini belirterek, kadınlarla birlikte siyasi hayat boyunca yürüdüğünü vurguladı. 31 Mart seçimlerine hazırlanan tüm kadın belediye başkanı ve muhtar adaylarını selamlayan Erdoğan, başarılar diledi.

‘Kadınlar siyasette daha aktif olmalı’

Erdoğan, sadece 8 Mart'ın değil yılın kalan 364 gününün de kadınların günü olduğunu ifade ederek, kadınların siyasette daha aktif olmaları gerektiğini belirtti.

"Aile toplumun temel direğidir" diyen Cumhurbaşkanı, güçlü bir toplumun temel şartının güçlü aile olduğunu vurgulayarak, ailenin yara aldığı dönemlerde bireylerin ve toplumun da olumsuz etkilendiğine dikkat çekti. Erdoğan, Türkiye'nin geleceğine odaklanırken güçlü kadın, güçlü aile, güçlü Türkiye perspektifini benimsediklerini ve bu doğrultuda çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

‘Riyakarlığa izin vermeyeceğiz’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in soykırım politikalarına karşı tepkisiz kalanları eleştirerek, insan hakları dersi verenlerin Filistin'deki katliamlara duyarsız kaldığını ifade etti. Aynı zamanda kadın hakları konusunda duyarlılık gösterenlerin, Filistin'de hayatını kaybeden binlerce masum için neden seslerini yükseltmediklerini sorguladı. Avrupa Birliği kurumlarının Türkiye'ye eleştirilerde bulunurken İsrail'e destek verdiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin diplomatik girişimlerle duruşunu sergilediğini ve riyakarlığa asla izin vermeyeceklerini belirtti.

‘Kadın hakları güçlendirilecek’

28 Şubat dönemindeki zorluklara atıfta bulunan Cumhurbaşkanı, kadın hakları konusunda eski Türkiye'yi övenlere karşı çıkarak, bu mücadelenin kolay olmadığını vurguladı. Kadınların siyasetten akademiye, spordan sanata kadar birçok alanda özgürce var olmalarını sağlamak adına verdikleri mücadeleye değinen Cumhurbaşkanı, kadın haklarının güçlendirilmesi için hayata geçirdikleri uygulamalara da atıfta bulundu.

‘Kimsenin hayat tarzına müdahale etmedik’

Siyasi yaşamları boyunca karşılaştıkları itibarsızlaştırma çabalarını hatırlatan Cumhurbaşkanı, kadınlar konusunda aleyhte propaganda yapıldığına rağmen siyasi hayatlarının hiçbir aşamasında kimsenin hayat tarzına müdahale etmediklerini belirtti. Başörtüsüne özgürlük ve kadınlar lehine pozitif ayrımcılık gibi adımların atıldığını dile getirerek, kadınların karar alma süreçlerindeki temsil oranının arttığını ve istihdamdaki kadın sayısının artış gösterdiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı, "Nefes alamayacaksınız" şeklindeki ifadelerle yapılan korku siyasetine karşı çıkarak, kadınların haklarını kısıtlayıcı hiçbir adım atılmadığını ve bu tür politikaların başarılı olamayacağını söyledi. Kadınların ferasetine güvenerek, kadın haklarının daha da güçlendirileceğine inandığını ifade etti.

Yorumlar (0)