Galatasaray'da rakip Rizespor, hedef 3 puan

Galatasaray, ligde bu akşam Çaykur Rizespor'u ağırlayacak. Kritik maç öncesi Cimbom'da eksikler var, 4 oyuncu ise kart sınırında. Galatasaray-Çaykur Rizespor maçı öncesi son detaylar...

SPOR 08.03.2024, 16:33 09.03.2024, 08:43 Hakan Öksüz
Galatasaray'da rakip Rizespor, hedef 3 puan

Trendyol Süper Lig'de 75 puanla lider konumda bulunan Galatasaray, 29. hafta maçında bu akşam Çaykur Rizespor'u konuk edecek. RAMS Park'ta saat 20.00'de başlayacak maçta hakem Bahattin Şimşek düdük çalacak.

Galatasaray ve Çaykur Rizespor'un ligdeki konumları

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, en yakın rakibi Fenerbahçe'nin 2 puan önünde 75 puanla ligin lideri konumunda yer alıyor.

Karadeniz temsilcisi Çaykur Rizespor ise 39 puanla ligin 7. basamağında bulunuyor. Teknik direktör İlhan Palut yönetimindeki Çaykur Rizespor, son 4 lig maçında 3 mağlubiyet ve 1 galibiyet alabildi.

Galatasaray, son 16 lig maçında yenilmedi

İki takım arasında daha önce oynanan 43 müsabakanın 29'unu Galatasaray kazandı. Çaykur Rizespor ise bu maçlardan 7'sini kazanabildi. Galatasaray, kendi sahasında oynadığı son 31 maçın 29'unu kazandı, 2'sinde berabere kaldı. 

Son 16 lig maçında yenilgi yüzü görmeyen Okan Buruk'un öğrencileri doludizgin gidiyor. Bu sezon ligde rakip filelere 58 gol gönderen sarı-kırmızılılar, sadece 15 gol yedi.

Eksikler ve kart sınırındaki oyuncular

Cimbom'da Serge Aurier, Abdülkerim Bardakcı ve Sergio Oliveira, bu akşamki maçta oynayamayacak. Wilfried Zaha ile Davinson Sanchez'in durumu bugün netleşecek. Kerem Aktürkoğlu, Davinson Sanchez, Kaan Ayhan ve Hakim Ziyech ise sarı kart sınırında yer alıyor.

Yorumlar (0)