Erdoğan’dan ekonomi mesajı: ‘Yılsonuna doğru rahatlama başlayacak’

31 Mart'taki yerel seçimlere 37 gün kala, seçim atmosferi giderek yoğunlaşırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan Balıkesir’de düzenlenen seçim mitinginde ekonomiye ilişkin mesajlar verdi. Muhalefeti de sert bir dille eleştiren Erdoğan, “CHP, artık oyun kurucu olmaktan çıkıp kurulan oyunların piyonu haline gelmiştir” ifadelerini kullandı.

SİYASET 23.02.2024, 17:33 23.02.2024, 18:02 Buse Önder
Erdoğan’dan ekonomi mesajı: ‘Yılsonuna doğru rahatlama başlayacak’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim mitinglerine devam ederken Balıkesir'de yaptığı konuşmada muhalefeti sert bir dille eleştirdi. Erdoğan, muhalefetin içindeki gizemli ilişkiler ve finansal bağlantılar sebebiyle şeffaf olmadığını ifade ederek, "Muhalefet cephesindeki kimin kiminle iş birliği yaptığı, kimin kime ne kadar borçlu olduğu tam bir muammadır. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), oyunların tasarımcısı olmaktan çıkıp, sadece oyunlara hizmet eden bir figür haline gelmiştir" şeklinde konuştu.

Erdoğan ayrıca ekonomiyle ilgili mesajlar vererek, istihdam ve üretimin öncelikleri olduğunu belirtti ve ekonominin bu yıl sonunda rahatlamaya başlayarak tüm kesimlerin beklentilerini karşılayacağını söyledi.

Erdoğan: ‘İç çekişmeler utanç verici’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir'deki yerel seçim mitinginde yaptığı konuşmada, Balıkesir'e yüzde 50'nin üzerinde bir oy oranıyla destek vermelerini isteyerek, bölgedeki gelişmeleri eleştirdi. Erdoğan, Balıkesir'in kimseye minnet borcu olmadığını ancak bazı kişilerin Balıkesir üzerinden birbirlerine borçlandıklarını ve bunu televizyonlarda dile getirip ödenmesini talep ettiklerini ifade etti.

Muhalefet cephesindeki gizlilik konusuna da değinen Erdoğan, siyasetin acemi genel başkanlar elinde adeta bir hesap aracına dönüştürüldüğünü ve CHP'nin milletin geleceği için herhangi bir vizyonu olmadığını söyledi. Özellikle muhalefet partilerindeki iç çekişmelerin seçim sürecini olumsuz etkilediğini belirtti ve bu durumu "utanç verici" olarak nitelendirdi.

‘Koskoca CHP'yi bunların oyuncağı haline dönüştürenler utansın’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'yi eleştirerek, "Kent uzlaşısı" adı altında Kandil ile uzlaşma arayışına girmesini, CHP'nin ülke ve milletle ortak noktasının kalmadığını belirterek, "CHP artık oyun kurucu olmaktan çıkıp kurulan oyunların piyonu haline gelmiştir" dedi.

Erdoğan, CHP'nin bölücü örgüt DEM'in ve marjinal örgütlerin oyuncağı haline geldiğini söyleyerek, "Koskoca CHP'yi bunların oyuncağı haline dönüştürenler utansın. Zübük siyaseti işlemez, işlemiyor. İstanbul'da yaşanan komediyi görüyorsunuz değil mi? Takip ediyorsunuz. Kaybedeceklerini görünce panikle sağa sola saldırmaya başladılar" şeklinde konuştu.

‘Şehirlerimizi gerçek belediyecilik ile tanıştırdık’

Erdoğan, birilerinin "Son dakikaya kaldık, aday listelerini yetiştiremedik" numarasıyla milleti kandırmaya çalıştığını ifade ederek, "Şehrimizde riskli yapı olarak belirlediğimiz 7 bin 870 bağımsız bölümün dönüşümünü gerçekleştirdik. Şehirlerimizi gerçek belediyecilikle tanıştırdık, yine üzerimize düşeni yapacağız. Aile kurumumuzun güçlendirilmesini, geleceğimizi güvence altına almanın temel şartı olarak kabul ediyoruz" diye ekledi.

‘Yılsonunda ekonomide rahatlama olacak’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomik önceliklere vurgu yaparak, "Biz ekonomide önceliği istihdama ve üretime veriyoruz ve bu konuda başarılı ilerliyoruz. Ancak dünyanın baş belası enflasyon sorunu da bizim canımızı yakıyor. 6 Şubat depremlerinin ekonomimize yüklediği 104 milyar dolarlık faturayla mücadele etmek zorundayız. Amacımız, bu küresel ekonomik zorluklara rağmen ülkemizi güvenli sulara çıkarmaktır" dedi.

Erdoğan, vatandaşlara mahcup olmamak için çaba sarf ettiklerini belirtirken, bu yılsonuna doğru ekonomide başlayacak rahatlamayla tüm kesimlerin beklentilerini karşılamayı hedeflediklerini ifade etti.

‘Ülkemizi güvence altına alacağız’

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı Türkiye'nin mücadele azmi gösterdiğini vurgulayan Erdoğan, İslam aleminin birlik olması gerektiğini belirtti. Gazze'deki zulmün ve Kudüs'teki tacizlerin son bulması için elimizdeki tüm imkanları kullanacaklarını ifade etti ve bölgeye yardım malzemesi taşıyan bir geminin daha bölgeye ulaştığını açıkladı.

Erdoğan, Türkiye'nin güney sınırlarını teröristlere bırakmama kararlılığını sürdürerek, yeni harekatlarla ülkemizi güvence altına alacaklarını belirtti.

Yorumlar (0)