Erbakan ile Davutoğlu buluştu! "Yeni siyasi denklem" mesajı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ı ziyaret etti. Görüşme sonrası iki lider gazetecilere konuştu.

SİYASET 03.06.2024, 23:44 04.06.2024, 18:26 Hakan Öksüz
Erbakan ile Davutoğlu buluştu! "Yeni siyasi denklem" mesajı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile beraberindeki heyeti partisinin genel merkezinde ağırladı. Bir buçuk saatlik görüşmenin ardından iki lider, gazetecilere konuştu.

Erbakan: "İktidarın yenilgisini, muhalefetin başarısını konuştuk"

14-28 Mayıs genel seçimleri ile 31 Mart yerel seçimlerinin değerlendirmesini yaptıklarını dile getiren Erbakan, "İktidarın 31 Mart'taki yenilgisinin sebepleri üzerine konuştuk. Muhalefetin yerel seçimlerdeki başarısını masaya yatırdık. Yeni anayasa ve ekonomik krizin yanı sıra Gazze'deki durumu, atılabilecek adımları ele aldık." ifadelerini kullandı.

Davutoğlu: "Siyasi denklem yeniden kurulacak"

Partiyi kurdukları andan itibaren Yeniden Refah Partisi ile istişare zeminini daima koruduklarını kaydeden Davutoğlu, "Daha önce yaptığımız gibi bugün de pe çok meseleyi ayrıntılı olarak masaya yatırdık. Ülkedeki genel siyasi gidişat açısında son seçimlerin ne gibi sonuçlara yol açabileceğini görüştük. Türkiye'de önümüzdeki dönem, siyasi denklemin yeniden kurulacağı görülüyor." dedi.

Yorumlar (0)