1 milyon dolarlık kripto vurgunu: Aşkım Kapışmak hakkında karar verildi!

Kripto platformu üzerinden yüksek kazanç vadeden kişilere yönelik Sibergöz-42 operasyonlarında gözaltına alınan 118 kişiden 47'si tutuklandı. 71 kişi adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı koşuluyla salıverildi. Serbest bırakılan kişilerden birinin yazar Aşkım Kapışmak olduğu kaydedildi.

GÜNDEM 04.06.2024, 00:35 Hakan Öksüz
1 milyon dolarlık kripto vurgunu: Aşkım Kapışmak hakkında karar verildi!

"Smart Trade Coin" adlı kripto platformu üzerinden yüksek kazanç vadeden çete, nitelikli dolandırıcılık suçunu işlemişti. Ankara merkezli 22 ilde yapılan Sibergöz-42 operasyonlarında 118 kişi gözaltına alınmıştı. 

Aşkım Kapışmak, İstanbul'da gözaltına alınmıştı

Edinilen bilgilere göre şüpheliler, yaklaşık 1 milyar dolarlık haksız kazanç elde etti. Operasyonlarda değeri yaklaşık 1 milyar TL olan 177 taşınmaz ile 61 taşınır mal varlığına el konuldu. Ünlü yazar Aşkım Kapışmak da operasyon kapmsaında İstanbul'da gözaltına alınan isimlerden biri oldu.

Eğitim kampında katılımcılara sertifika veriyordu

İstanbul'da gözaltına alınan yazar Aşkım Kapışmak, emniyetteki işlemlerinden sonra Ankara'ya getirildi. Örgüt yöneticileri ile beraber "eğitim kampı" adı altında toplantılar yapan Aşkım Kapışmak'ın katılımcılara sertifikalar verdiği, bu kapsamda hakkında soruşturma yürütüldüğü belirtildi.

Aşkım Kapışmak, adli kontrol koşulu ile serbest

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmada gözaltına alınan kişilerden 47'si tutuklandı. 71 kişi adli kontrol koşulu ile salıverildi, bu şahısların yurt dışına çıkmaları yasaklandı. Yazar Aşkım Kapışmak da adli kontrol koşulu ile serbest bırakılan isimlerden biri oldu.

Yorumlar (0)