DEM Parti, İstanbul'da kendi adayıyla seçime girme kararı aldı

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi'ne kendi adaylarıyla katılma kararı aldıklarını duyurdu.

SİYASET 04.02.2024, 15:37 05.02.2024, 09:48 Buse Önder
DEM Parti, İstanbul'da kendi adayıyla seçime girme kararı aldı

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, parti binasında düzenlediği basın toplantısına katıldı. Halk buluşmalarında ortaya çıkan talepler, öneriler ve eleştiriler doğrultusunda, İstanbul ve diğer illerde kendi adaylarıyla seçime gireceklerini belirterek aday belirleme sürecinin devam ettiğini vurgulayan Doğan, 9 Şubat'a kadar İstanbul ve diğer illerdeki adaylarını kamuoyuna açıklayacaklarını ifade etti.

Ayşegül Doğan, "Partimizin gündeminde uzun süredir yer alan, kamuoyuyla paylaştığımız eğilim doğrultusunda, DEM Parti olarak İstanbul seçimlerine kendi adaylarımızla girmeye karar verdik. İlgili kurumlarımız aday belirleme çalışmalarına başladı. 9 Şubat’a kadar hem İstanbul adaylarımızı hem de diğer kentlerde aday göstereceğimiz yerleri ve adayların isimlerini paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

Başak Demirtaş aday olacak mı?

Doğan, bir gazetecinin Başak Demirtaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak gösterilip gösterilmeyeceği sorusu üzerine, "Başak Demirtaş da aday havuzumuzda. Havuzumuzda birbirinden değerli isimler var. Bütün bunları 9 Şubat’a kadar belirlemiş olacağız. Kamuoyuna yansıyan pek çok ismin havuzumuzda olduğu, değerlendirildiği ve onlarla istişareler yapıldığının da bilinmesini isterim" şeklinde cevap verdi.

‘Dengeleri değiştirme ihtimali var’

CNN Türk'te açıklama yapan İletişimci yazar Ferhat Murat ise DEM Parti'nin İstanbul'da kendi adayıyla seçime girmesi kararını değerlendirdi. Murat, bu kararın İstanbul'da dengeleri değiştirme ihtimalinin yüksek olduğunu ifade ederek, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin DEM Parti ile açıktan işbirliği yapma arzusuna rağmen DEM Parti'nin kendi yolunu seçmesi, Cumhuriyet Halk Partisi'ni kendisinden uzaklaştırmıştır" ifadelerini kullandı.

‘CHP tavizlerde bulundu’

Bununla birlikte Murat, DEM Partinin CHP’den ayrı bir yol izleyerek güçlendiğini vurgulayarak, “Şahsi görüşüm, özellikle Kadıköy'deki bir opera gösterisinde Türkiye Cumhuriyeti devletinin Kürtlerin topraklarına çöktüğünü söyleyen sanatçı Pervin Çakar'ın elini öpmesi gibi olaylar neticesinde, yerel seçimler için işbirliği atmosferini oluşturmak adına Cumhuriyet Halk Partisi'nin çeşitli tavizler verdiğini gördük. Bu durumu, daha önceki 6'lı masa sürecine benzetebilirim” açıklamalarında bulundu.

Yorumlar (0)