Cumhurbaşkanı’ndan Gazze eleştirisi: ‘İslam dünyası iyi bir sınav veremedi’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uluslararası kurum ve kuruluşları eleştirerek Gazze sürecinde sınıfta kalındığını vurguladı. Erdoğan, “Bu süreçte kabul edelim ki İslam dünyası da iyi bir sınav veremedi." dedi.

SİYASET 17.03.2024, 22:15 17.03.2024, 22:55 Buse Önder
Cumhurbaşkanı’ndan Gazze eleştirisi: ‘İslam dünyası iyi bir sınav veremedi’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen "Kadim Dostlar İftarı"nda Gazze ve işgal edilmiş Filistin toprakları sebebiyle bu Ramazan-ı Şerif'i buruk karşıladıklarını ifade etti.

Gazze'de yaşanan vahşi soykırımlara dikkat çeken Erdoğan, 40 bine yakın kardeşin şehit edildiği, 73 bin kardeşin yaralandığı ve binlerce masumun yıkıntıların altında kaldığı bir trajedinin yaşandığını belirtti. İsrail'i eleştiren Batılı ülkelerin, İsrail'e silah ve mühimmat desteği vererek ikiyüzlü bir tavır sergilediğini vurguladı.

‘İslam dünyası beklenen performansı gösteremedi’

İslam dünyasının, Gazze'deki son olaylar karşısında beklenen desteği sağlayamadığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uluslararası kurum ve kuruluşların Gazze'deki krizi çözmede yetersiz kaldığını ifade etti.

Erdoğan, İslam dünyasının da bu süreçte beklenen performansı gösteremediğini kabul ederek, bu durumun muhasebesinin yapılması gerektiğini vurguladı. Müslümanların, erken ve açık yüreklilikle öz eleştiri yapması gerektiğini belirten Erdoğan, bu durumun Filistin halkı ve İslam ümmeti için hayırlı olacağına inandığını dile getirdi.

‘Doğruları söylemekten çekinmeyeceğiz’

Türkiye olarak doğruları söylemekten çekinmeyeceklerini vurgulayan Erdoğan, ülkenin güçlenmesi için mücadele ederken aynı zamanda İslam dünyasında birlik bilincinin güçlenmesi için çaba harcayacaklarını ifade etti. Gazze'ye yönelik saldırılar karşısında gücün önemini vurgulayan Erdoğan, çeşitli engellemelere rağmen hayata geçirilen savunma sanayisi projelerinin değerinin bugün daha iyi anlaşıldığını aktardı.

‘Türkiye tarih boyunca mazluma kucak açtı’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Gazze'ye sağladığı insani yardımların artarak devam edeceğini belirterek, ülkenin bu konudaki kararlılığını vurguladı. Erdoğan, Türkiye'nin tarih boyunca komşularına ve mazlumlara kucak açtığını, bu geleneğin bugün de devam ettiğini ifade etti. İsrail'e karşı yapılan yardımların gerçeği değiştiremeyeceğini ve bu konuda atılan adımların hakikati örtemeyeceğini dile getirdi.

Erdoğan, İsrail'in sadece kendi başına değil, arkasındaki destekçileriyle birlikte bambaşka bir denklem olduğunu vurgulayarak, bu durumu görmeyenlerin akıl ve vicdanlarını sorguladığını belirtti.

Yorumlar (0)