Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sıkıntıları yine biz çözeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomik sıkıntıların çözümünde önemli mesafe alındığını söyledi. “Türkiye’nin demokrasi ve kalkınma eksiklerini telafi ettiğimiz gibi bugünkü sıkıntılarını da yine biz çözeceğiz.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kesintisiz büyüme iklimiyle istihdam, ihracat, turizmde her yıl yeni rekorlar kırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

SİYASET 02.03.2024, 16:02 02.03.2024, 16:19 Hanife
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sıkıntıları yine biz çözeceğiz

Yerel seçime 29 gün kaldı.

Yerel seçim çalışmalarını Antalya’da devam ettiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Turgut Özel Spor Salonu önünde düzenlenen AK Parti mitingine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitingdeki konuşmasından öne çıkanlar ise şöyle:

  • "Bugün bir kez daha sizlerle birlikte olmaktan memnuniyet duyuyorum. Sordum, katılım nedir diye… Verilen rakam 80 bin. Evet, on binler Antalya’da bugün bizlerle beraber.”

"Antalya Artık Dünyanın Birleştiği Bir Yer"

  • “…Antalya artık diplomasinin küresel yıldızlarından biri haline dönüşüyor. Dün başlayan Antalya Diplomasi Forumu bu yükselişlerin işaretlerinden biridir. Antalya artık sadece Türkiye’nin değil, dünyanın birleştiği bir yer. Diplomasi Forumu gibi organizasyonlar Antalya’nın marka değerini artırıyor.Ben bu vesileyle başta evladınız, yol arkadaşım Mevlüt Çavuşoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Bu konuda önemli gayretleri oldu ve Diplomasi Forumu’nu buralara kadar getirdik.”

"Seçimler Hesap Verme Dönemleridir"

  • “Seçimler siyasetçiler için hesap verme dönemleridir. Biz zaten yıllardır hesap verdik, veriyoruz ama hesaptan kaçanlara 31 Mart’ta hesap sormaya hazır mıyız? …Milletimiz gördüklerini değerlendirir, verdiği kararı da sandıkta ilan eder.”
  • “ Antalya geçtiğimiz 5 yılda büyükşehirini yönetenlere notlarını veriyor, önümüzdeki 5 yıl için aday olanları ölçüp tartıyor. Cumhur İttifakı olarak Antalya’ya hizmete talibiz. Bu vesileyle geçtiğimiz Mayıs ayında yapılan seçimlerde bu kardeşinize yüzde 43 oy oranıyla bize destek verdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum.”

CHP'ye Eleştiriler

  • “Tüm sermayesi yalan üzerine kurulu bir zihniyet var ki bir türlü ıslah olmuyor. Bir türlü milletin safına katılamıyor. Bu faşist zihniyet tercihini ya darbecilerden son dönemde de terör örgütlerinden yana kullanıyor.”
  • “Geçtiğimiz günlerde CHP’nin yeni genel başkanı parti teşkilatının yöneticilerine seçim dönemine özel öğütler veriyor. Ne diyor? ‘Gerçek niyetinizi saklayın’ diyor. ‘Konuşmayın ki tepki almayın’ diyor. ‘Susun ki yüreğinizdekilerden vatandaş haberdar olmasın’ diyor. Şu seçim geçene kadar sahte olun, milleti kandırın diyor. Kim bu? CHP’nin genel başkanı. Akla bakar mısınız? Parti yöneticilerine millete saygılı olun demiyor da milleti kandırın diyor.”

"DEM'le İttifak Yaptılar"

  • “…CHP’nin genel başkanı önce İstanbul’da, Mersin’de ve kimi başka yerlerde DEM ile demlendi. İttifak yaptı. Bu iki parti aralarında yaptıkları gizli anlaşmalarla belediye başkan adaylıklarını, meclis üyeliklerini, belediye yönetimlerini paylaştılar. Sonra da CHP Genel Başkanı çıkıp utanmadan ‘DEM’le ittifakımız yok’ diye demeç veriyor. Yalan bunların ağzına yuva yapmış.”

"Sıkıntıları Yine Biz Çözeceğiz"

  • “Milletimiz onların ciğerlerini biliyor. Biz milletimize sözümüz olan eser ve hizmet siyasetine devam ediyoruz.”
  • “Türkiye’nin demokrasi ve kalkınma eksiklerini telafi ettiğimiz gibi bugünkü sıkıntılarını da biz çözeceğiz.”
  • “…Gerisinde 10 yıllık zorlu bir mücadelenin, küresel krizin olduğu ekonomik sıkıntıların çözümünde önemli mesafe katettik.”

"Milli Gelir 1,1 Trilyonu Aştı"

  • "Kesintisiz büyüme iklimiyle istihdam, ihracat, turizmde her yıl yeni rekorlar kırıyoruz. Büyüme rakamları açıklandı. Türkiye geçtiğimiz yıl yüzde 4,5 oranında büyürken, milli gelirimiz 1,1 trilyonu ve kişi başına milli gelirimiz 13 bin doları aştı. Nereden, nereye."

"Antalya-Alanya Otoyolu İnşasına Başlıyoruz"

  • “Antalya-Alanya Otoyolu’nun inşasına yakında başlıyoruz. Antalya Şehir Meydanı-Havalimanı-Expo Tramvay Hattı’nı hizmete aldık.”
  • “Havalimanında terminal binasını büyüterek kapasiteyi yıllık 35 milyona çıkardık. Havalimanımız tam kapasite çalıştı. Önümüzdeki yıllarda talebi de göz önünde bulundurarak, Antalya Havalimanı’nın kapasitesini yıllık 80 milyona çıkarıyoruz.”
Yorumlar (0)