Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Ey ABD bu soykırımdan siz de sorumlusunuz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor. Konuşmasında İsrail'in Gazze'deki saldırılarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'ye de tepki gösterdi. Erdoğan, “Refah'taki görüntülere can dayanmıyor. Refah'a saldırılarla daha kanlı safhaya girildi. İçinizde insanlıktan kırıntı kalmadı mı? 15 bin masum çocuktan ne istediniz? Ey Amerikan devleti bu kan senin eline de bulaşmıştır. Bu soykırımdan en az onlar kadar siz de sorumlusunuz. Çünkü sustunuz” dedi.

SİYASET 29.05.2024, 13:02 29.05.2024, 13:58 Melina Ay
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Ey ABD bu soykırımdan siz de sorumlusunuz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti grup toplantısında konuşuyor. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satırlar şu şekilde:

İstanbul'un Fethi'nin 571'inci yıl dönümü

“Bugün 1071 ile başlayan fetihler zincirinin altın halkası olan İstanbul'un Fethi'nin 571'inci seneyi devriyesi. Cesaretiyle İstanbul'u bize armağan eden Fatih Sultan Mehmet'i rahmetle yad ediyoruz. Fatih Sultan Mehmet Han henüz 21 yaşındayken bir çağı kapatıp yeni bir çağın kapılarını açmıştı. Fetih anlaşılmadan milletimizin mefkuresi kızıl elma ideali anlaşılmaz. Fetih anlaşılmadan gemileri karadan yürüten strateji anlaşılmaz. Fetih İstanbul'un bahtını aydınlığa çevirmek demektir. Fetih bayındır kılmak, sadece şehirleri ve toprağı değil gönülleri de mamur etmektir.”

“İşgal diyenlerin Haçlı sürülerinden farkı yok”

“Fetihe işgal diyenlerin Haçlı sürülerinden farkı yoktur. İstanbul'un fetih ve Fatih ruhundan koparılmasına göz yummayacağız. Birileri hala kabullenemese de İstanbul Türk'tür, İstanbul Müslüman'dır. Allah'ın izniyle ebediyen öyle kalacaktır. İstanbul her şeyden önce bize ecdadın bize Fatih Sultan Mehmet Hanın, şehit ve gazilerin emanetidir.”

Kılıçdaroğlu’nu kastederek: “Üzerindeki şüpheleri temizlemesi önemli”

“Dün 28 Mayıs 2023 seçimlerinin de birinci yıl dönümüydü. Milletimizin tercihine mazhar olarak tekrar görevi üstlendik. 28 Mayıs seçimleri sonrası ifşa olan gizli anlaşmalar ülkemizin nasıl büyük bir felaketin eşiğinden döndüğünü gösteriyor. Vatan, millet, ahlak edebiyatı yapanların koltuk uğruna savundukları değerleri nasıl sattığını takip ediyoruz. 6'lı masanın Cumhurbaşkanı adayının üzerindeki şüpheleri temizlemesi önemlidir. İmalarla konuşmayı bırakıp açık açık ifade etsin. O hançerin 14-28 Mayıs seçimlerinde milletimizin sırtına saplanmasına izin vermedik.”

“Hükümetin yıllık karnesini paylaşacağız”

Pazartesi günkü kabine sonrasında hükümetimizin 1 yıllık karnesini kamuoyuyla paylaşacağız, hangi eserleri kazandırdığımızın hesabını milletimize vereceğiz."

"Ey ABD bu kan sizin de ellerinizde”

“Refah'taki dehşet verici manzaralara dayanmak mümkün değil. Refah'a yönelik saldırılar daha da kanlı bir hal aldı. İnsanlık adına hiç mi vicdan kalmadı içinizde? 15 bin masum çocuktan ne istediniz? Ey Amerika, bu kan sizin de ellerinizde. Bu soykırımda siz de en az saldırganlar kadar sorumlusunuz. Çünkü sessiz kaldınız. Gazze'de insanlık ölürken Avrupa'da demokrasi ölüyor, ifade özgürlüğü ve çocuk hakları da yok oluyor. Dünya, bir barbarlığın izlerini seyrediyor. Ey BM, sen neredesin? Dünya barbarlığı canlı yayında izliyor, ancak sen susuyorsun.”

İslam dünyası, neyi bekliyorsunuz?"

“İslam dünyasına şu sözleri iletmek istiyorum: Daha neyi bekliyorsunuz? Bebeklerin bile boynu koparılıyor, insanlar çadırlarda yakılıyor. Ne zaman bir araya geleceksiniz? İslam alemi, Filistinli kardeşlerimin hukukunu ve onurunu korumak için ne zaman adım atacak? Allah, bu sessizliğin hesabını soracak. Tepkisiz kalanlar, Allah'ın huzurunda hesap vereceklerdir. Bu barbarlık sadece Gazze ile sınırlı mı sanıyorsunuz? Asla, bu zulüm sadece Gazze'yi değil, tüm insanlığı tehdit ediyor.”

“Soykırım insanlık ittifakıyla durdurulmalı”

İsrail, uluslararası hukukun denetiminden kaçmadan hiçbir devlet güvende olamaz. Bu kapsamda Türkiye de etkilidir. Netanyahu ve onun cinayet şebekesi tamamen kontrol dışına çıkmadan, bu soykırım insanlık ittifakıyla birlikte derhal durdurulmalıdır.

“Darbeler dönemi sona erdi”

“Türkiye'de darbeler dönemi artık sona ermiştir. Siyasete müdahale etmeye kalkışanlar, hukukun karşısında hesap vereceklerdir. Milli iradenin vesayet altına alınmasına asla izin vermeyeceğiz. Biz, millete ve milletin sesine dayalı siyasetin temsilcileriyiz ve bu doğrultuda hareket ediyoruz.”

Sokak hayvanları açıklaması: “Kimsenin merhametimizi sorgulamaya hakkı yok”

“Türkiye'de yaklaşık 4 milyon sahipsiz köpek olduğu tahmin ediliyor ve bu sayı sürekli artıyor. Bu durum kuduz tehdidini de beraberinde getiriyor. Bu sorun, gelişmiş ülkelerde görülmeyen bir başıboş köpek problemidir. Bazı ülkeler, vatandaşlarını Türkiye'ye seyahat ederken kuduz konusunda uyarıyorlar. Ancak unutmamalıyız ki, medeniyetimiz merhamet üzerine kuruludur. Canlıya, insan olsun hayvan olsun bitki olsun her zaman merhametle yaklaşırız. Bu nedenle, bu konuda birçok vakıf kurulmuştur. Peygamberimiz, doğum yapacak bir köpek için bile orduyu yolundan çeviren bir liderdi. Bu yüzden, kimsenin merhametimizi sorgulamaya veya ders vermeye hakkı yoktur.”

“Sahipsiz köpeklerin sahiplenilmesini amaçlıyoruz”

“Gerçek şu ki, toplumun büyük bir kısmı sokakların, özellikle çocuklar başta olmak üzere herkes için güvenli olmasını istiyor ve bu sorunun bir an önce çözülmesini arzuluyoruz. Bu sorunu köklü bir şekilde çözmek için çaba harcamamız gerekiyor. Tüm paydaşlarla görüşmeler yapıyoruz ve sahipsiz köpeklerin sahiplenilmesini hedefliyoruz. Eğer bunu başarabilirsek, bir sonraki adıma ihtiyaç duyulmayacağını belirtmek istiyoruz. Bu yolla, bakımevlerinde sahipsiz hayvanların tutulması için mevzuatta yapılacak değişikliklerin amacı budur.”

Yorumlar (0)