Cumhurbaşkanı Aliyev ilk resmi ziyaret için Türkiye'de

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 7 Şubat'ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından Türkiye'yi ilk resmi ziyareti için ülkeye geldi.

SİYASET 19.02.2024, 12:20 20.02.2024, 10:48 Buse Önder
Cumhurbaşkanı Aliyev ilk resmi ziyaret için Türkiye'de

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine Türkiye'ye gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında, 18-19 Şubat 2024 tarihlerinde ülkede bulunacak.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in bu ziyaretin, ülkede 7 Şubat'ta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından ikili düzeydeki ilk yurt dışı ziyareti olduğuna vurgu yapıldı.

Bölgesel ve küresel meseleler ele alınacak

Açıklamada, 19 Şubat'ta gerçekleşecek görüşmelerde, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ikili ilişkilerin detaylı bir şekilde ele alınacağı, işbirliğinin daha da derinleştirilmesi için atılabilecek adımların değerlendirileceği belirtildi. Görüşmelerin sadece ikili meselelere odaklanmayacağı, aynı zamanda güncel bölgesel ve küresel gelişmelerin de ele alınacağı ifade edildi.

İlk ziyaret Anıtkabir’e

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Ankara'daki ilk ziyaret noktası Anıtkabir oldu. Aliyev'i ziyaretinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu eşlik etti. Aliyev, beraberindeki heyetle birlikte Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine ulaştı.

Aliyev, "Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı" ifadesi bulunan kırmızı-beyaz karanfillerden oluşan çelengi mozoleye bıraktı.

Yorumlar (0)