CHP'de Hatay krizi! Özgür Özel ile Lütfü Savaş ile görüştü

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) Hatay tartışmaları devam ederken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile bir görüşme gerçekleştirdi.

SİYASET 19.02.2024, 13:01 19.02.2024, 13:03 Buse Önder
CHP'de Hatay krizi! Özgür Özel ile Lütfü Savaş ile görüştü

Yeniden aday gösterilmesi konusunda tartışmaların yaşandığı Lütfü Savaş, CHP Genel Merkezi'nde Özgür Özel ile bir araya geldi. Görüşmeye Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki, Gökhan Zeybek ve Selin Sayek Böle de katıldı. Ancak, görüşmenin ardından resmi bir açıklama yapılmadı.

Son anket ele alınacak

Hatay'da yerel seçimlere yaklaşılırken, CHP lideri Özgür Özel, görüşme öncesinde NOW TV yayınına katılarak Hatay için yapılan son anketi ele alacaklarını ifade etti. Özel, Lütfü Savaş'la gerçekleştirdikleri görüşmede Hatay'da geliştirilecek bir alternatifin önemine vurgu yaparak, yapılan son ankete göre Lütfü Savaş'ın desteğiyle bir alternatif geliştirmenin seçimi kazanabilecekleri anlamına geldiğini belirtti.

Cumartesi gecesi tamamlanan anketin, Hatay ittifakı oluşturulmazsa Cumhur İttifakı adayının avantajlı çıkabileceğini gösterdiğini ifade eden Özel, “O anket şunu söylüyor. Bizim Hatay’da Lütfü Bey’in de desteğiyle birlikte bir alternatif geliştirdiğimiz durumda seçimi alacağımız gösteriyor. Bir Hatay ittifakına ihtiyaç var. Hatay ittifakı kurulmazsa Cumhur İttifakı adayı şans yakalayacak. Lütfü Bey’le konuşacağız, bu konu üzerinden doğru bir Hatay alternatifi geliştireceğiz” dedi.

Eşinden dikkat çeken paylaşım

Lütfü Savaş'ın Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için CHP'den aday gösterilmesi konusundaki tartışmalar sürerken, eşi Nazan Savaş'ın yaptığı dikkat çeken bir paylaşım gündeme oturdu. Nazan Savaş, sosyal medya hesabından, "Yolumuza devam edeceğiz Hatay" ifadelerini kullandığı bir paylaşımı dikkat çekti.

Yorumlar (0)