CHP’de Hatay krizi! Lütfü Savaş’tan ‘çekiliyor’ iddialarına yanıt

CHP'de Hatay adaylığıyla ilgili tartışma sürerken, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş adaylıktan çekilme iddialarıyla ilgili konuştu.

SİYASET 07.02.2024, 16:30 08.02.2024, 18:20 Buse Önder
CHP’de Hatay krizi! Lütfü Savaş’tan ‘çekiliyor’ iddialarına yanıt

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığına ilişkin süregelen tartışmada, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın adaylıktan çekilip çekilmeyeceği gündemdeydi. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, partinin yetkili kurullarının Hatay'ın tüm ilçelerini kapsayan geniş bir anket yaparak, 2-3 gün içinde konuyla ilgili karar vereceğini belirtmişti.

‘Hatay halkı bizim için önemli’

Başarır, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, "Hatay halkı bizim için çok önemli. Onların verdiği her tepki, başımızın üzerinde. Adayla ilgili Hatay'ın genelinde bir sıkıntı varsa, partinin yetkili kurulları bunu değerlendirecektir." ifadelerini kullandı. Ayrıca, Genel Başkan Özgür Özel’in sahada gerçekleştirdiği ziyaretlerde vatandaşların eleştirilerini not aldığını ve partinin yetkili kurullarının bu eleştirileri değerlendirerek bir karar vereceğini belirtti.

Yerel seçimlerle ilgili Türkiye genelinde yapılan anketlerde adayları değerlendirdiklerini belirten Başarır, Lütfü Savaş'ın adaylığının açıklanmasının ardından tartışmaların büyüdüğünü ifade etti. Ancak, bu sürecin baştan değerlendirilebileceğini, ancak nihai kararı CHP'nin Merkez Yürütme Kurulu ve Parti Meclisi'nin vereceğini vurguladı.

Lütfü Savaş açıkladı: ‘Korkmayacağım’

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise iddialara karşı kararlı duruşunu sürdürdü. Savaş, "Korkmayacağım, sinmeyeceğim, yılmayacağım. Ben Sayın Genel Başkanla dün akşam konuştum. Sayın Genel Başkanımızın duruşu net. Adayımız Lütfü Savaş ve biz seçimi kazanacağız diyor" şeklinde açıklamada bulundu.

Yorumlar (0)