CHP, Tunç Soyer'i niye diskalifiye etti?

CHP'de uzun süren bekleyişin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı belli oldu. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, yapılan oylama sonucunda İzmir'in yeni adayı olurken Tunç Soyer'in neden saf dışı bırakıldığı ise merak konusu oldu.

SİYASET 30.01.2024, 12:00 31.01.2024, 09:13 Buse Önder
CHP, Tunç Soyer'i niye diskalifiye etti?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) içerisinde uzun süredir beklenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı nihayet belirlendi. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in öncülüğünde yapılan oylama sonucunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak seçildi.

Özel, bu değişikliği "Değişim nerede diyenler İzmir'e baksın" ifadeleriyle duyurdu.

Cemil Tugay'dan ilk mesaj: ‘Heyecanlıyız, gururluyuz’

Yapılan oylama sonrasında aday gösterilen Cemil Tugay, ilk mesajında İzmirlilere hitap ederek, "Heyecanlıyız, gururluyuz. İzmir'i çok daha parlak bir geleceğe beraber hazırlayacağız" ifadelerini kullandı. Tugay, sorunlara kalıcı çözümler bulacaklarına vurgu yaparak, yeni dönem için umut dolu bir tablo çizileceğini ifade etti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise, İzmir'deki değişim sonrasında sosyal medya üzerinden bir mesaj paylaştı. Özel, "CHP'de değişim nerede diyenler İzmir'e baksın" ifadeleriyle, parti içindeki değişim rüzgarını vurguladı.

Mustafa Denizli'nin kızı da aday

CHP'de sadece İzmir Büyükşehir Belediyesi değil, 30 ilçenin 27'sinde de değişim yaşandı. Özellikle dikkat çeken isimlerden biri, ünlü teknik adam Mustafa Denizli'nin kızı Lal Denizli oldu. Lal Denizli, Çeşme Belediye Başkan adayı olarak CHP listesinde yer aldı.

Anket sonuçları başarısız bulundu

Öte yandan, mevcut İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in neden aday gösterilmediğine dair resmi bir açıklama olmasa da, kulis bilgilerine göre anket sonuçlarına göre Soyer'in ismi başarılı bulunmadı ve bu nedenle adaylık değişikliği gerçekleşti.

CHP'de diğer illerin belediye başkan adayları ise 2 Şubat'ta Parti Meclisi toplantısında açıklanacak. Bu tarihte kalan adaylar ve stratejiler netlik kazanacak.

Yorumlar (0)