CHP'nin yeni grup başkanvekili belli oldu

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'dan boşalan grup başkanvekilliği pozisyonuna, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir seçildi.

SİYASET 18.04.2024, 15:53 19.04.2024, 17:35 Buse Önder
CHP'nin yeni grup başkanvekili belli oldu

CHP Meclis Grubu, grup başkanvekilliği ve Disiplin Kurulu üyelerini belirlemek üzere basına kapalı bir toplantı düzenledi. Grup başkanvekilliği için Ankara Milletvekili Murat Emir ve İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç yarıştı.

Dört milletvekilinin belediye başkanı olması nedeniyle sandalye sayısı 125'e düşen CHP'de grup başkanvekili seçimi için salt çoğunluk olan 63 milletvekilinin oyu gerekiyordu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in oy kullanmadığı seçimde Murat Emir, 66 oy alarak CHP'nin yeni grup başkanvekili seçildi. Sevda Erdan Kılıç ise 48 oyda kaldı. Toplamda 10 milletvekili oylamaya katılmadı.

Murat Emir kimdir?

Murat Emir, 1969 yılında Malatya'da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan Emir, ayrıca 2009 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni tamamladı. Göz hastalıkları alanında ihtisas yapmak için 1992-1996 yılları arasında Sağlık Bakanlığı Ankara Hastanesi'nde çalıştı ve Almanya'da Heidelberg Üniversitesi'nde Lazer Fiziği alanında master derecesi aldı.

Ayrıca Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tıp tarihi ve etik alanında doktora yaparak akademik kariyerine devam etti.

Yorumlar (0)