CHP'nin S-400 ile ilgili kızdığı konu!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüzü Faik Öztrak, S-400'lerin teslimatından sonra basın toplantısı düzenledi.

SİYASET 13.07.2019, 09:15
CHP'nin S-400 ile ilgili kızdığı konu!

Parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, S-400'lerin teslimatıyla ilgili olarak, bir şartla S-400'e karşı çıkmayacaklarını söyledi.

Dün ilk parçaları Türkiye'ye teslim edilmeye başlanan dünyanın en güçlü hava savunma sistemlerinden biri olan S-400'lerle ilgili CHP'den açıklama geldi.

"F-35 mi önemli, S-400 mü önemli? Hükümet bizi aydınlatmıyor"

Kendisinin iktisatçı olduğunu, her şeye alternatif maliyetiyle bakma alışkanlığının bulunduğunu söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak, "S-400 mü? F-35 mi?" sorusunu değerlendirdiğini, bu konuda Hükümet tarafından aydınlatılmadıklarını belirtti.

"F35'leri almamızda sıkıntı çıkabilir"

Türkiye'nin askerlerinin ve savunma uzmanlarının, "S-400'lere büyük ihtiyaç olduğunu" söylemeleri durumunda S-400'lere karşı çıkmayacaklarını dile getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Sözcüsü Faik Öztrak, şunları söyledi:
"Ama bunun yanında başka bir şey daha söylüyoruz. Öyle anlaşılıyor ki bunları alırsak F35'leri almamızda sıkıntı çıkabilir, bunu dikkate aldınız mı? Ben iktisatçıyım, her şeye alternatif maliyetiyle bakarım. S-400'ü aldık ama F35'leri alamadık, bu, hava savunmamızda S-400'leri almamıza oranla baktığımızda daha büyük bir açığa neden olacak mıdır, olmayacak mıdır? Bununla ilgili bilgi istiyoruz. Bu konuda biz Hükümet tarafından bir türlü aydınlatılamıyoruz."

"Amerika bize yaptırım uygularsa ne yaparız?"

S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi'nin alınması halinde Amerika Birleşik Devletleri (ABD) parlamentosunun aldığı kararlar gereğince uygulanacağı belirtilen yaptırımlara karşı gerekli tedbirlerin alınıp alınmadığını da sorduklarını fakat buna da cevap alamadıklarını ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak, dış politikadaki dengelerin nasıl kurulduğunu merak ettiklerini sordu.

Yorumlar (0)