CHP lideri Özel, Erdoğan ile yapacağı görüşmeden bahsetti

CHP lideri Özgür Özel, partisinin grup başkanvekilliği seçiminin ardından gazetecilere demeç verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapmayı planladığı görüşmeden bahseden Özel, "Bu görüşme, nezaket ziyareti olmayacak. Görüşmenin uzun ve yapıcı olmasını temenni ediyorum." dedi.

SİYASET 18.04.2024, 15:38 18.04.2024, 18:01 Hakan Öksüz
CHP lideri Özel, Erdoğan ile yapacağı görüşmeden bahsetti

Disiplin Kurulu ile Grup Başkanvekilliği üyelerini seçmek için basına kapalı toplanan CHP Meclis Grubu'nda kıran kırana bir yarış vardı. İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ile Ankara Milletvekili Murat Emir, Grup Başkanvekili olmak için yarıştı.

CHP'nin yeni Grup Başkanvekili Murat Emir oldu

CHP'li 4 milletvekilinin 31 Mart seçimlerinde belediye başkanı olması nedeniyle partinin sandalye sayısı, 125'ü düştü. CHP’de grup başkanvekili olacak adayın, oylamada en az 63 oy alması gerekiyordu. Oyların 66'sını toplayan Murat Emir, CHP’nin yeni Grup Başkanvekili oldu.

"Görüşmenin uzun ve yapıcı olmasını temenni ediyorum"

Toplantı sonrası gazetecilere konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Toplantının gündemini oluşturduktan sonra Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bir randevu talebimiz olacak. Bunun bir nezaket ziyareti olmadığını hatırlatayım. Bayramda zaten telefonda nezaket görüşmesi yaptık. Türkiye'nin geleceği ile alakalı bir toplantı olacak. Bu görüşmenin kısa değil, uzun ve yapıcı olmasını temenni ediyorum. Görüşmeye hazırlanırken önceki dönem CHP genel başkanlarından da görüşler alacağım." dedi.

Yorumlar (0)