CHP ile İYİ Parti sıcak savaşta! İtiraz geldi, adaylık düştü

CHP'den istifa etmeden önce İYİ Parti'den Mamak Belediye Başkan adayı gösterilen Hüseyin Bayındır'ın adaylığı düşürüldü. CHP'nin itirazının ardından adaylığın düşürülmesi, CHP ile İYİ Parti arasındaki çekişmeyi ayyuka çıkardı.

SİYASET 29.02.2024, 11:27 01.03.2024, 10:44 Hakan Öksüz
CHP ile İYİ Parti sıcak savaşta! İtiraz geldi, adaylık düştü

31 Mart'taki yerel seçimler yaklaşırken partiler arasındaki rekabet kızışıyor. İYİ Parti ile CHP arasında süren gerilim, İYİ Parti'den Mamak Belediye Başkan adayı Hüseyin Bayındır'ın adaylığının düşmesiyle sonuçlandı. 

Edinilen bilgilere göre CHP, Hüseyin Bayındır'ın Mamak ilçesinden koyduğu adaylığa itiraz etti. Başvuruyu inceleyen Ankara İl Seçim Kurulu, Hüseyin Bayındır'ın adaylığının düşürülmesi kararını verdi.

CHP'den istifa etmeden İYİ Parti'den aday gösterilmiş

Hem CHP hem de İYİ Parti'den aday adaylığı için başvuruda bulunan Hüseyin Bayındır'ın, CHP'den istifa etmeden önce İYİ Parti tarafından aday gösterildiği kaydedildi. Siyasi Partiler Kanunu'nun ilgili hükmü uyarınca Bayındır'ın adaylığı düşürüldü.

İYİ Parti'nin pazar gününe kadar süresi var

Kesin aday listeleri, 3 Mart Pazar günü saat 08.00'de Ankara İl Seçim Kurulu tarafından asılacak. İYİ Parti'nin belirtilen tarihe kadar Mamak ilçesi için yeni bir ismi aday gösterebileceği kaydedildi.

Yorumlar (0)