Buğra Kavuncu isim isim açıkladı! 'Böyle rezillik olur mu?'

​​​​​​​İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Buğra Kavuncu, Bayrampaşa ziyareti sırasında, partisinden istifa ederek Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) geçen ve meclis üyesi listelerinde yer alacak isimleri açıkladı.

SİYASET 21.02.2024, 12:34 21.02.2024, 12:36 Buse Önder
Buğra Kavuncu isim isim açıkladı! 'Böyle rezillik olur mu?'

İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Buğra Kavuncu, Bayrampaşa'da gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında İYİ Parti Bayrampaşa İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti ve partililerle bir araya geldi.

Bayrampaşa'daki İstanbul Şehit ve Gazi Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu, ve Bayrampaşa Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret eden Kavuncu, CHP'nin meclis üyelik listelerinde yer alan isimleri açıklayarak, "O gün dedik ki, 'Bakın, bu istifaların ardından herhangi biriniz CHP'nin listelerinden belediye meclis üyesi olarak çıkarsanız, biz bunu bir operasyon olarak okuruz'" ifadelerini kullandı.

Buğra Kavuncu: ‘Sistematik ve sinsice operasyon çekiliyor’

İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Buğra Kavuncu, Bayrampaşa Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği'ni ziyaretinde yaptığı konuşmada, yerel seçim sürecinde yaşanan gelişmelere dikkat çekti.

Kavuncu, "Kemal Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanı adayı gösterenler, CHP genel başkanlığına uygun görmediler ve devirdiler, Özgür Özel'i genel başkan yaptılar. Şimdi bu normal, bu demokrasi, bunda hiçbir şey yok... Biz ayrı bir parti olarak, 'her ilde aday çıkaracağız' dediğimiz günden beri çok ağır, sistematik ve sinsice operasyon çekiliyor. Bu cümleyi artık çok net kuruyorum" dedi.

‘Böyle rezillik olur mu?’

Kavuncu, meclis üyelikleriyle ilgili CHP listelerinde yer alan isimleri açıklayarak, “O gün dedik ki; 'Bakın, bu istifaların arkasından herhangi biriniz CHP'nin listelerinden belediye meclis üyesi olarak çıkarsanız biz bunu bir operasyon olarak okuruz.' Tek tek isim veriyorum size, Bora Kılıç, Çekmeköy CHP'nin belediye meclis üyesi listesinde çıktı. Yakup Fındık, Ümraniye CHP'nin belediye meclis üye listesinden çıktı. Hafız Şirazi, Küçükçekmece belediye meclis üyesi kontenjanından çıktı. Bu operasyon değil de nedir?’ ifadelerini kullandı.

Gerçekleşen istifaların bir operasyon olduğunu savunan Kavuncu, “Zeytinburnu ilçe başkanımız iki gün önce istifa etti. Pazar günü biz aday tanıtım toplantısı yaptık, ben İstanbul projelerimizi anlattım. O gün bu arkadaşların hepsi orada. Biz, hür ve müstakil siyaset yapma kararını alalı üç ay olmuş. Üç ay hiçbir problem yok. İki gün önce kameralar karşısında istifa ediyor Zeytinburnu ilçe başkanımız. Diyor ki; 'Ben Ekrem İmamoğlu'na destek vermeyi kabul ettim.' Bugün, Zeytinburnu CHP 12. sıra belediye meclis üyesi adayıdır. Böyle bir rezillik olur mu?” ifadelerini kullanarak eleştirilerde bulundu.

Yorumlar (0)