Başkan Adayı Turgut Altınok: ‘Ankara'ya milyonlarca turist gelecek’

"Öyle projelerimiz var ki İstanbul'dan Ankara'ya gezmeye gelecekler." diyen AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Turgut Altınok, "Türkiye'nin her yerinden Ankara'ya gezmeye gelecekler. Ankara'ya milyonlarca turist gelecek" dedi.

SİYASET 14.02.2024, 14:55 Buse Önder
Başkan Adayı Turgut Altınok: ‘Ankara'ya milyonlarca turist gelecek’

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, İvedik Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve Teknopark Ankara tarafından düzenlenen bir programa katılarak yerel seçim çalışmaları kapsamında açıklamalarda bulundu. Altınok, Keçiören Belediye Başkanlığı döneminde belediyecilikte destan yazdığını iddia ederek, Türkiye'de belediyecilik anlayışını değiştirdiğini savundu.

Ankara gecekondudan turizm merkezine döndü

Geçmiş belediye başkanlığı dönemlerinde Keçiören'e yapılan hizmetlere vurgu yapan Altınok, Atatürk Cumhuriyet Kulesi'nin Keçiören'e kazandırıldığını belirtti. Altınok, Keçiören'i bir gecekondudan bir dünya şehrine, turizm merkezine dönüştürdüklerini ifade etti.

‘Ankara’nın 5 yılı boşa gitti’

Altınok, rakibi Mansur Yavaş'ın belediye başkanlığı döneminde Ankara'nın geri gittiğini iddia ederek, Yavaş'ın çılgın projeleri olmadığını savundu. Ayrıca, Yavaş'ın belediye başkanlığı sürecinde Ankara'nın 5 yılının boşa gittiğini öne sürdü. Altınok, MEB'in yardım bütçesindeki düşüşü eleştirirken, 2024 yılında yapılacak havaalanı yolu metrosu ihalesini programa aldırdıklarını ve Ankara'nın ulaşım sorununa çözüm getireceklerini belirtti.

‘İstanbul’dan Ankara’ya gezmeye gelecekler’

Öne çıkan projeleri arasında Ankara'yı turistik bir cazibe merkezi haline getirmek olduğunu söyleyen Altınok, "Öyle projelerimiz var ki İstanbul'dan Ankara'ya gezmeye gelecekler. Ankara'ya milyonlarca turist gelecek" dedi.

Altınok, belediye başkanlığı döneminde kazandıkları deneyimle Ankara'nın kalkınmasına katkı sağlayacaklarını, kültür, teknoloji ve eğitim merkezleri kuracaklarını belirtti.

Yorumlar (0)